Säästötavoite instassa

16. joulukuuta 2020

Hupsista, voihan joulu!

Niinhän siinä sitten kävi, että joulu pääsi kuitenkin yllättämään! Ruokabudjetti se vaan venyy ja paukkuu, saas nähdä meneekö koko budjetti ihan pipariksi... 

Mullahan oli se käsitys, että joulu ei ihan hirveästi näy meijän rahan käytössä. Kun ei kerta lahjoja osteta juurikaan, vaan ne tehdään itse. Askartelu- ja käsityömateriaalit löytyi tälle vuodelle valmiiksi kotoa (niitähän ei olisi nyt älä osta mitään vuoden viimeisenä kuukautenakaan saanut lisää ostaa) ja ruokalahjojen aineet oli tarkoitus kustantaa siitä normaalia isommasta ruokabudjetista.

Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, että joulukuun ruokabudjetista on käytetty 423,62e/400e ja ens viikon ostoslistalla on tuotteita vielä noin 30 euron edestä. Jonkin aikaa jouduin miettimään syytä tälle ruokabudjetin riittämättömyydelle. Mutta luulisin nyt tietäväni mistä tämä johtuu.

Joo, olihan meillä kaapit suht tyhjänä lokakuun ja marraskuun ruokabudjettien pienuuden vuoksi. Mutta pääsyy lienee se sama kuin ylipäätään ruokabudjetin suhteen silloin kesäkuussa. Eli meijerinmyymälän ostojen osuus. Meijerin myymälään on mennyt joulukuussa 67,47e+57,00e eli 124,47e. Eka summa sisältää juustoja, kermaa jne ja toinen summa on 10,420 kg kinkku (isäntä ei tahdo kinkun koossa pihistellä ja kummasti se kinkku kyllä kokonaan kuluu eikä päädy bioon).

Ilman meijerin myymälän ostoksia joulukuussa ruokaan olisi tähän mennessä kulunut 299,15e. Joka sisältää aineksia lahjaksi leivottaviin pikkuleipiin, itse tehtyihin karkkeihin ja saaristolaisleipiin. Jos tätä peilaa siihen 400 euron budjettiin niin ihan hyvällä mallilla ollaan. Etenkin kun tänä vuonna on konvehdit ja muut kaupan valmiit herkut kiellettyjen ostosten listalla.

Aiempien vuosien joulukuun kirjanpidosta ei joulua pysty enää erittelemään, mutta tän vuoden kuiteista jouluun liittyvät ostokset saa laskettua omaksi kategoriakseen. Siispä joulun jälkeen otan urakaksi setviä paljonko joulun osuus ruokabudjetista todellisuudessa on. Ehkä se helpottaisi vähän ensi vuoden joulun budjetointia. Täytyy vaan muistaa varata rahaa myös niihin konvehteihin! 😋 Jonkin verran tarvitaan rahaa myös lahjojen materiaaleihin, ainakin muutamia ideoita vuoden 2021 lahjoihin on jo mielessä.


Tiiätkö sä jo paljonko sun joulu tulee tänä vuonna kustantamaan? Onko se aiempiin vuosiin verrattuna enemmän, saman verran vai vähemmän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...