Tuo 250 euroa joka budjetissa on ruokaa varten varattuna ei suinkaan oo hatusta heitetty summa. Mä oon kirjannu meidän menot ylös jo useamman vuoden ajan, joten tää 250 euroa on se summa mikä on viime vuosina ruokaan kuukaudessa mennyt.
Mutta tähän summaanhan ei oo sisältyny ne meijeriltä ostetut tuotteet, jotka velotetaan suoraan maitotilistä. Eli ruokaan on oikeesti mennyt kuukaudessa rahaa noin 250e + x summalla meijerituotteita. Myöskään lihapalautuksia en oo ruokamenoissa aiempina vuosina huomioinut ollenkaan.
Vuoden 2013 taulukossa ruokaan on budjetoitu 300 euroa per kuukausi. Ja suurin piirtein sen verran on myös kauppaan mennyt. Vuonna 2014 on budjetoitu saman verran, mutta kulutettu miltei joka kuussa enemmän. Vuonna 2015 ruokaan menevä raha väheni, kun maitoautotilaukset ja lihapalautukset on astuneet kuvioihin ja jääneet merkkaamatta taulukkoon. Joten vuonna 2016 oon ruokabudjettia pienentänyt kolmesta sadasta kahteen puoleen.
Kesäkuun ostoslistalla meijerin myymälästä ostettavien tuotteiden summa on noin neljäkymppiä. Suurin piirtein siinä kieppeillä on meijeriostot viime kuukausina pyörineet. Siispä aiempien vuosien 300 euron ruokabudjetti taitaisi olla edelleen se meille passeli. Se mahdollistaisi sen, ettei tarttisi ihan niin paljon miettiä voiko ostaa lohta, jos kaapeista alkaa olla useampi kuiva-aine vähissä samassa kuussa.
Siispä täytyy tämäkin seikka huomioida, kun loppuvuoden budjettia ryhdyn kunnolla suunnittelemaan. Ei se 150e kuukaudessa per nenä kuitenkaan ihan hirmunen summa oo. 300 euroa kyllä kuulostaa jo paljolta. Mutta jos pilkkoo sen taas pienempään osaan, niin 75 euroa viikkoa kohden ei enää kuulostakaan paljolta. Ja ihan joka kuukausi tuskin koko summaa kauppaan menisi 🤔
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)