Säästötavoite instassa

8. kesäkuuta 2020

Kesäkuun uusi budjetti




Nyt on excelissä pyöritelty kesäkuu uuteen uskoon. Päädyin kasvattamaan kesäkuun arvioituja tuloja aika reippaastikin. Kesäkuun alkuperäisessä budjetissa olin arvioinut tulojen olevan 2 000 euroa, joka perustui lähinnä oletukseen yksityisoton määrästä. Tämä uusi summa taas on huomioinut paremmin sen, että mistä niistä tuloja tässä kuussa on odotettavissa. Eli yksityisoton määrän pudotin 1 600 euroon ja lisäsin summaan sen, että isännällä on töitä ainakin jonkin verran eli hänelle tulee palkkaa jokunen satanen ja sitten lisäksi pitäisi tulla sitä tukiperhepalkkiota, joka ei kerennyt viime kuun maksatukseen. Eli ei oo mitenkään hatusta heitetty summa, vaikka näköjään tuo sattuukin olemaan juuri ton ajoneuvoveron verran. Oikeestikin huomasin tän sattuman vasta kun liitin kuvakaappauksen tähän tekstiin.

Sähkölaskun summaa laskin alkuperäisestä myös vähäsen, sillä nyt on toukokuun sähkönkulutus tiedossa, aiempaa budjettipohjaa tehdessä en mittarilukemaa vielä tiennyt. Uutena menoeränä tässä kuussa kiinteistövero ja aiemmasta budjetista poiketen on ruokaan budjetoitu se tuttu ja turvallinen 250 euroa. Ainakin tän hetkisen ostoslistan mukaan tuo summa tulee käytettyä kokonaan. Koska nyt päätettiiin lopettaa kaupassa käynnin välttely niin palataan sitten siihen alkuperäiseen suunnitelmaan kalan käytön lisäämisestä. Josko saisi nyt ensi alkuun lisättyä kalan käyttöä niin, että syötäisiin sitä edes kerran viikossa. Kuten meijän ruokalistoista onkin näkynyt, niin kalaa ei siellä kovin paljoa ole. Kasvisruokia on onnistuneesti lisätty alkuvuonna viime vuoden määriin verrattuna. Tämä suunta on tarkoitus pitää, vaikka jos pitää joku ruoka äkkiä keksiä niin se on edelleen jauhelihapohjainen. Vielä ei tuu mikään kasvisruoka spontaanisti mieleen, vaan vaatii oikeesti tovin pohtimista.

Muita muutoksia kesäkuun budjettiiin ei sitten tullutkaan. Toivottavasti tää on ees suht lähellä totuutta. Kun oishan se nyt ihan kiva pitkästä aikaa saada plussalle jäävä kuukausi, kun viimiset neljä kuukautta on olleet miinusmerkkisiä enemmän tai vähemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...