Säästötavoite instassa

1. maaliskuuta 2020

Maaliskuun budjetti

Tällä hetkellä yhteisellä tilillä on rahaa vähän reilummin kuin maanantaina lainan lyhennyksiin menevä summa. Isännän käyttötilillä on rahaa sen verran, että auton saa tankattua täyteen ja käytyä ruokakaupassa kerran isosti. Mun tilille tuli helmikuussa tukiperhepalkkio, josta jätin tililleni 20 euroa siellä aiemmin olleen 30 euron kaveriksi. Velanmaksutili, jonne siirrän jemmaan vanhemmille ja remppalainan nopeampaan lyhennykseen varatut rahat, sisältää nyt 980e eli siellä on sen verran kuin kahdessa kuukaudessa sinne pitikin saada. Laskujen maksutili oli vuodenvaihteessa nollilla, nyt siellä pitäisi olla 1100e ja sen verran sieltä löytyykin. Vaan toivotaan todella, ettei siihen tartte kajota vielä tässä kuussa. Meinaan kun tätä maaliskuun budjettipohjaa katsoo, niin kyllä vähän hirvittää tai ei oikeastaan edes ihan vähää. Menoja nimittäin on aikas reilusti. Periaatteessahan sieltä laskujen maksu tililtä voisi maksaa nuo vakuutuslaskut, niin kuin tulevaisuudessa olisikin tarkoitus tehdä. Tahtoisin vain kovin kerryttää sinne ensin edes jonkin verran rahaa pohjalle.


Sekä tammi- että helmikuussa ollaan saatu tuloja yli 3 000 euroa, niin ei tää siinä valossa nyt niin pahalta näytä. Mutta saas nähdä onko maaliskuussa mitään extra tuloja. Tukilasten piti tulla tänä viikonloppuna hoitoon la-su, mutta se valitettavasti peruuntui, joten maaliskuussa ei oo luvassa tukiperhepalkkiota (maaliskuulle sovitut hoitopäivät ei kerkiä maksuun kun vasta huhtikuussa). Isännällä ei oo vissiin kovin äkkiä luvassa raksahommia, ehkä maaliskuun loppupuolella. Joka tarkoittaa sitä, että palkkaa tulee ehkä noin viikon tunneista ja sekin sitten vasta kuun viimeisenä päivänä.

Vaan autohan ei tartte dieseliä niin paljoa, jos isännällä ei oo töitä, joten tankkiin rivillä säästöä syntyy. Ruoan suhteen on mahdollista jonkin verran nipistää kuluja. Kaapit ja pakastimet ei oo ihan tyhjiä, vaikka tammikuussa aika paljon saatiinkin syötyä varastoja pienemmäksi. Tosin ruokaan on nyt ton lihapalautuksen myötä laitettu 200 euroa normaalia kuukautta enemmän. Lihapalautushan tarkottaa siis sitä, että PikkuMyy lähti teuraaksi ja teurastamolla käytyään palautuu siitä osa meille takaisin. Valmiiksi paloiteltuna ja osa jauhelihaksi jauhettuna, tää maksaa meille 2,60e/kg. Lihaa tulee useita kiloja, joten ne piisaa pitkäksi aikaa.

Vähäsen toi pienenee toi auton vakuutuksen summakin, kun op bonuksista meni osa siihen. Joka sitten taas tosin tarkoittaa sitä, että lainojen kulut menee ihan raha rahana. Tuon ylimääräisen chubb vakuutuksen ajattelin myös katkaista. Oon jo aika pitkään miettiny, että onko siitä järkeä maksaa. Loppu viimein on kuitenkin niin epätodennäköistä, että sieltä koskaan mitään takaisin saa. Meillä on kuitenkin siinä pohjolan mittaturvassa suht kattavat henkilövakuutukset ja sen lisäksi melan kautta mata-vakuutukset tapaturmien varalle myös vapaa-ajalle. Laittelin irtisanomisesta sähköpostia jokunen päivä sitten, vielä eivät tosin oo siihen mitään vastanneet, mutta kaipa se perille on mennyt. Elättelen siis vähän toiveita, että toi koko rivi häviää vielä eikä tartte tota reilua 180 euroa enää sinne työntää.

Se mistä olisi kaikista helpoin nipistää on tietysti noi jemmaan laitettavat rahat eli remppalainan nopeampaa lyhennystä varten varattu 240e, vanhemmille takaisin maksamiseen varattu 250e sekä laskutilille tulevien laskujen varalle tarvittava 550e. Ja se, mikä todennäköisesti kokee sen nipistyksen on tuo säästöön menevä raha. Valitettavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...