Säästötavoite instassa

22. maaliskuuta 2020

12/53 tulot ja menot

16.3.
Voileipäkakkujen aineet ja vähän vaivanpalkkaa teosta +80,00e
Tuli suoraan s-pankin tilille eli säästöön

Luoton takaisinmaksu turva 35,99e




17.3.
Diesel 53,01e (1,208e/litra)

Osa pankin palvelumaksusta 1,40e
Op bonukset ei piisanneet viime kuussa vakuutusten ja lainojen kulujen jälkeen kattamaan palvelumaksuja kokonaisuudessaan.

Säästölippaaseen siirtyi 2e


18.3.
Puuilosta lemmikeille ruokaa 66,80e
Prisma 119,36e
Cittari 39,82e
Meijerin myymälästä elintarvikkeet 54,70e (sis. mm. 20 kiloa ruisjauhoja ja 20 kiloa vehnäjauhoja)

Duunijuttuja tartti käydä ostamassa, joten samalla reissulla käytiin myös ruokakaupoissa, kerta kaupunkiin asti ajeltiin. Nää ruokakamppeet on pääasiassa huhtikuuta varten, sillä maaliskuun ruokakamppeet hamstrattiin kaupasta käytännössä kokonaan jo viime viikolla.

Tavoitteena on nyt välttää (ruoka)kaupassa käyntiä mahdollisimman pitkään. Siispä kohta alkavan herkuttoman huhtikuun lisäksi päädyin haastamaan itseni (valitettavasti isäntä joutuu sijaiskärsijäksi tässäkin päähänpistossa) käyttämään olemassa olevat ruokavarastot ennen ruokaostoksille menemistä. Luvassa on siis vähän kyseenalaiset eväät mitä kauemmas tästä kauppapäivästä mennään. Toki pakastimessa on marjoja ja jonkin verran myös kasviksia. Juureksetkin säilyy suht pitkään (mitä nyt alkavat helposti itää tähän aikaan vuodesta). Ikkunalaudalla saa kuitenkin jo kasvatettua jonkin verran tuorettakin, onneksi. Katsotaan koska on saatu omat ruokavarastot koluttua niin tyhjäksi, että kauppaan on mentävä. Vai sorrutaanko ostamaan evästä silkasta kyllästymisestä ja vaihtelunkaipuusta. Saas nähdä! Täältä voit käydä lukasemassa miksi päädyin kaupassakäynnin välttelyyn.

19.3.
Säästölippaaseen siirtyi 0,50e




Yhteenveto viikko 12
Tulot 80,00e (voileipäkakut)
Menot 371,08e
Säästöön 82,50e

2 kommenttia:

  1. Mä kävin kaupassa vähän isommin ajatuksella että seuraavan kerran menisin vasta huhtikuun alussa. Se olisi meille jo pitkä venytys normaalista. Samalla kävin läpi kotona olevia varastoja ja laskin että meillä on pyöreästi 10 kiloa kasviksia, 10 kiloa jauhoja / hiutaleita ja 10 kiloa lihaa/kanaa. Lisäksi mausteita, siemeniä ja pastaa/riisiä ja vastaavia jonkun verran. Ongelmaksi muodostui että mulla ei ole hajuakaan paljonko ihminen edes suurinpiirtein syö päivässä. Mäkin haluaisin syödä kaikki varastot tyhjäksi ennen seuraavaa kaupassakäyntiä mutta tiedän, että nirsot teinipojat ei suostu mun projektiin. Katsotaan kuinka käy. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  2. Ruokamäärien arviointi on kieltämättä kyllä tosi hankalaa. Varsinki sillo ku tekee eka kertaa uuden reseptin mukaan ruokaa, kun annoskoko ei välttämättä oo meille sopiva.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...