Säästötavoite instassa

17. maaliskuuta 2020

Huhtikuun ruokalista

1.makaronilaatikko
2 makaronilaatikko
3 kasvispyörykät + muusi
4 kasvispyörykät + muusi
5 kana-fenkolipata

6 kana-fenkolipata
7 kana-fenkolipata
8 jauhelihakeitto
9 jauhelihakeitto
10 nakkikastike
11 nakkikastike
12 lasagne

13 lasagne
14 kalakeitto
15 kalakeitto
16 lihapullakastike
17 lihapullakastike
18 linssipasta
19 linssipasta

20 curry kala + muusi
21 curry kala + muusi
22 karjalanpaisti
23 karjalanpaisti
24 karjalanpaisti
25 tortillat
26 tortillat

27 linssipihvit
28 linssipihvit
29 tonnikalapasta uunissa
30 tonnikalapasta-uunissa

Kaikki edellä mainittuihin ruokiin tarvittavat aineet päätyivät eilen ostoslistalle. Rupesin suunnittelemaan ruokia ja kokoamaan ostoslistaa jo ennen kuin koulujen sulkemisesta ja muista varotoimenpiteistä tiedotettiin. Kun rajoitukset julkistettiin niin mun olo sen suhteen, että tahdon linnottautua visusti kotiin vaan vahvistui. Korona ei mun töihin kovin paljoa vaikuta, ainakaan vielä.

Huomenna on pakko käydä asioilla, kanoille tarttee hakea munitusrehua ja navetalle pari laakeria kakkakoneeseen. Samalla kun kaupunkiin asti kerran ajetaan niin käydään kattomassa josko saatas omiin kaappeihin lisää täytettä. Koirille voisi ostaa myös yhden säkin ruokaa lisää ja kisuille vähäsen myös.

Alun perin suunnittelin pitäväni herkuttoman huhtikuun, siihen liittyen on luonnoksissa viittä vaille valmis teksti. Nyt mua kuitenkin ahdistaa tää korona asia sen verran, etten tiiä vielä mitä sen haasteen suhteen teen. Toisaalta ehkäpä se herkuttomuus kuitenkin onnistuisi suht helposti, kunhan pitäisi vaan mielessä, ettei jauhoja ja margariinia saa haaskata turhaan.

Toivon kovasti, että kaupassa ei oo huomenna hyllyt tyhjänä, jotta voin tehdä harkitut ostokseni ja saan myös paketillisen sitä vessapaperia. Ja sen jälkeen vetäytyä pois ihmisten ilmoilta määrittelemättömäksi ajaksi.

Maaliskuun ruokabudjetti ei taia kyllä mitenkään päin piisata tähän suunnitelmaan. Vaan lohduttaudun sillä, että huhtikuun puolella siihen ruokaan ei paljoa mene. Vain pari satunnaista tilausta meijeriltä maitoautotoimituksena.

2 kommenttia:

  1. Nostan hattua sun suunnitelmallisuudelle, itse vasta opettelen näitä ruokalistojen tekoa. Miten sä suunnittelet päivän muut ruoat? Onko aina aamiaisella esim puuroa ja illalla leipää? Syöttekö vaan kerran päivässä lämpimän ruoan vai aina lounas ja päivällinen samaa? Varsinkin nyt koulujen sulkeuduttua ja koko perheen ollessa kotona haluan onnistua kauppalistan teossa enkä halua joutua kauppaan täydentämään jotain yhtä puuttuvaa juttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupalaksi on yleensä leipää, muroja, tuorepuuroa tai jogurttia/viiliä tms. Lounaaksi puuroa, salaattia, munakasta, leipää tai edellisten ilta ruokien jämiä. Välipalaksi nälästä riippuen joko smoothie, hedelmä, leipä tai tuorepuuroa. Iltaruoka syödään vasta seittemän maissa joten iltapalaa ei yleensä syyä ollenkaan. Jos syyään, niin yleensä muroja tai leipää. Eli meillä menee reilusti leipää ja siks myös paljon sitä juustoa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...