Säästötavoite instassa

2. maaliskuuta 2020

Helmikuun ruokalista

Helmikuussa ruokamenot ylittivät budjetin. Mikään yllätys tämä ei itselleni ole, varsinkin kun katsoo tätä toteutunutta ruokalistaa. Tämähän eroaa aika paljonkin suunnitellusta menusta. Tarkoitus ei ollut suinkaan syödä pizzaa, peltipiirakkaa ja lämpimiä leipiä tämmöisiä määriä. Mutta näin siinä pääsi käymään. Pizza on ihan ok ruoka aina silloin tällöin, mutta pidemmän päälle pizza ja lämppärit eivät ole mitenkään edullisia eväitä. Toinen syy ruokabudjetin ylitykseen on se, että leivoin aika paljon. Helmikuussa on herkuteltu niin ystävänpäivän, laskiaisen kuin isännän synttäreidenkin johdosta. Tätä ruokalistaa en suosittele tämmöisenään noudattamaan, mutta ehkäpä tästä on edes joidenkin ruokalajien kohdalla vinkkiä siihen ainaiseen funtsimiseen, että mitä tänään syötäisiin?

1 Kinkkupizza
2 Tonnari peltipiirakka

3 Chili con carne
4 Chili con carne
5 Punajuurisosekeitto
6 Punajuurisosekeitto
7 Nakkikastike + peruna
8 Nakkikastike + makaroni
9 Tortillat

10 Tortillat
11 Tonnari-purjopasta
12 Tonnari-purjopasta
13 Tonnari-purjopasta
14 Jauhelihapizza
15 Jauhelihapizza
16 Lämpimät leivät

17 Jauhelihakastike + spaghetti
18 Jauhelihakastike + peruna
19 Kalakeitto
20 Kalakeitto
21 Kalakeitto
22 Lihapullakastike + peruna
23 Lihapullakastike + makaroni

24 Pihvi + ranskalaiset
25 Pihvi + peruna
26 Paistetut perunat + kastikkeen jämä
27 Lämpimät leivät
28 Munakas
29 Karjalanpaisti + keitetyt perunat ja uunijuurekset

Muutoinkin olisi ehkä ylipäätään taas vähän skarpattava tuon leivän mutustamisen kanssa, toisin sanoen juustoon menee yllättävän paljon rahaa! Yhdessä vaiheessa näitä pelkkiä leipäpäiviä tuppasi olemaan ihan liikaa, kun ei huvittanut laittaa ruokaa, niin iltaruokakin korvattiin leivällä. Eli periaatteessa koko päivänä ei tullut syöneeksi muuta kuin leipää. Oon tän vuoden alusta keskittyny tsemppaamaan lounaan kanssa, että se tulisi syötyä ja vielä kutakuinkin ajallaan, noin klo 11-12. Ihan hyvin oon sen saanut rutiiniksi ja aika monesti oon syönyt edellisen päivän ruoanjämiä leivän sijasta. Välipalaksi tuppaan ottaa leipää ennen iltalypsyä, jotta jaksan sinne noin seiskaan saakka ennen kuin iltaruoka on valmis. Mitä te syötte yleensä välipalaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...