Säästötavoite instassa

4. elokuuta 2020

Meillä on ja mitä ei ole, sitä ei tarvita

Näin sanoo vuosikausia meidän jääkaapin ovessa ollut magneetti. Niin saa olla myös jatkossa, sillä en ainakaan toistaiseksi oli kyseistä magneettia poistoonkaan laittamassa. Marraskuussa postasin tän kuvan kyseisestä magneetista instagramiin ja totesin sen olevan meidän ensi vuoden motto. Eipä kyseistä toteamusta kyllä oo ääneen tarvinnu sanoa, kun kaikkea tuntuu olevan edelleen liiankin kanssa.


Oon saanut kaappeja ja laatikoita tyhjemmäksi, kun oon käyny niitä läpi tehden poistoja. Siivouskaappi tuntuu ahistavan täydeltä. Tarkottaakohan se, että meillä siivotaan liian vähän kun ei pesuaineet kulu? Toisaalta pesuainehyllyn täynnä oleminen voi hyvinkin johtua siitä, että esimerkiksi tiskiainetabletteja on tullut hamstrattua tarjouksesta. Tottahan se on, että niitä kuluu ja käytetään pikku hiljaa pois, mutta onko tässä nyt sitten kuitenkaan säästetty rahaa niin merkittävä summa, että kaappitilan uhraaminen kannattaa?

Oon pistäny merkille nyt kun ollaan ruokaostokset tehty koronan myötä harvemmin ja pääsääntöisesti prismassa, en oikeestaan ees kaipaa mainoksia. Sillon joskus aiemmin kun vielä asuttiin taajamassa suunnittelin viikon ruokaostoksia hyvin pitkälti cittarin mainoslehden mukaan. Tänne keskelle korpea ei kyseistä mainosta edes jaeta. On muuten edelleen vaiheessa se ei mainoksia lapun askartelu postilaatikkoon 🙈

Koska vietetään älä osta mitään vuotta niin oon heivannu Tokmannin tarjouslehenkin suoraan lehtikeräyskassiin. Tokmannilta on yleensä tarjouksesta ostettu pesuaineet, jonka vuoksi niitä on hyllyn täydeltä (osta 2 maksa 1, 2 purkkia 5€ jne).

Tuskinpa ne pesuaineet normihintasina siellä Prismassakaan niin paljoa maksavat, etteikö niitä sieltä raaskisi ostaa ruokaostosten yhteydessä. Ja hommata vasta siinä vaiheessa, kun edellinen purkki on miltei tyhjä elkei jopa oikeasti loppu.

Toisin sanoen meillä makaa tällä hetkellä aika paljon rahaa kaapissa pesuaineitten muodossa. Sekin raha olisi voinut olla osaltaan lyhentämässä lainaa tai täydentämässä puskuria. Onko sulla nurkissas jotain älyttömiä varmuusvarastoja, joissa on rahaa kiinni?

2 kommenttia:

  1. Mä aloin kolmisen vuotta sitten kiinnittää huomiota muovipakkauksiin ja kodin kemikaalikuormaan. Silloin päätin että erityisiä puhdistusaineita ei enää osteta mutta käytetään pois se mitä jo on. Kolmessa vuodessa moni aine on loppunut ja korvattu etikalla ja/tai soodalla, mutta on aineita mitä edelleen riittää. Mä tarvin ton 3 vuotta tajutakseni että olen joskus ostanut rasvoja, saippuaa ja hammastahnaa kuin mikäkin hamsteri. En halua enää palata lähtöruutuun, missä avonaisia purkkeja on enemmän kuin laki sallii ja kaapit pullollaan vielä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä just. Etikkaa ja soodaa käytän mäkin siivouksessa jonkin verran, enemmänkin voisi jahka esim ikkunanpesuaine on loppu.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...