Säästötavoite instassa

9. elokuuta 2020

Lisätienestit

Meidän tapauksessa täällä blogissakin on jo näkynyt lisäansioina isännän palkkatulot sekä tukiperheenä toimimisesta mun tilille maksettava perhehoitopalkkio. Sekä tietysti juuri nyt meneillään oleva mustikkasesonki tuo sekin jokusen satasen lisää rahaa, kun marjoja myyntiin noukitaan.

Näiden lisäksi täyttelen kyselyitä muutamissa kyselypaneeleissa. Kivaa ajanvietettä sillon kun ei ole parempaakaan tekemistä. Toki jos kyselyihin vastaaminen ei oo mieluista puuhaa, niin näitä ei kannata ruveta rahan kiilto silmissä täyttelemään - ihan niin hyvin niistä ei mun mielestä tienaa. 

Tai no ehkä niilläkin tienaa tuntipalkaksi muutettuna välillä vähän paremmin kun maataloudesta (tehtiin isännän kanssa yhteensä töitä kesäkuussa varmaankin joku 600 tuntia ja palkkaa nostettiin se 2 200 euroa eli karkeasti tuntipalkka ois ollu 3,67e). Meillä työtunnit vaihtelee jonkin verran, joten tää ei oo mikään koko vuotta koskeva totuus. Ei kuitenkaan oo päästy ikinä koko vuoden keskiarvossa yli vitosen tuntipalkkaan.




Kyselyitä täyttelemällä tienaa pisteitä joilla voi lunastaa lahjakortteja. Toisista paneeleista kyselyitä tulee aika kivasti, toisista vähemmän. Tälläkin hetkellä mulla on yks lahjakortti Plantageniin odottelemassa ens kevättä. Aika pitkälti oon muuten hommannu kasvit meijän pihaan just kyselyistä tienaamillani lahjakorteilla ja tietty ilmaseks muitten kukkapenkeistä.
Mun lempparit näistä kyselypaneeleista on M3 paneeli ja Yougov (niillä molemmilla on myös sovellukset, joten mobiilisti vastaaminen onnistuu hyvin!). Crowst on mullekin uusi tuttavuus, mutta ainakin heti yhdeltä istumalta löyty kyselyitä 6 euron edestä. 😊

MielipideMaailmasta tulee kyselyjä suht usein, mutta ite karsiudun yleensä parin taustakysymyksen jälkeen pois (samanlaisia vastaajia on ollut jo tarpeeksi), kiva kuitenkin, että saa ees nimelliset 5 pistettä vaikka karsiutuisi. GallupForumista, Vaikuttajapaneelista ja Suomitutkasta tulee kyselypyyntöjä mulle ainakin tosi harvoin.

Lisäksi oon mukana Nielsen kuluttajapaneelissa eli skannailen meijän ostokset aina kaupasta tullessa. Siitäkin tienaa kivasti pisteitä ja aika nopsaan kertyy isokin potti millä voi hommata jotain kivaa. Toki viehän se aikaa jonkin verran, riippuen siitä kuinka paljon ostaa kerralla ruokaa ja kuinka usein käy kaupassa. Aika nopsaan skannaus luonnistuu, kun rutiini syntyy ja aika pian rupeaa kyllä muistamaan niiden jatkuvasti käytössä olevien tuotteiden hinnat ulkoa 😄

Koska ne pienetkin purot ovat merkityksellisiä, niin tottahan toki jokusen sentin silloin tällöin tienaa ihan vaan katsomalla eteensä. Tyhjät pullot ja ihan kolikotkin odottelevat löytäjäänsä siellä täällä. Tämä on toki vähän tuuristakin kiinni löytääkö mitään, mutta kannattaa ehdottomasti pitää silmänsä auki.


Onko sulla jotain lisätienestejä?

4 kommenttia:

  1. Onko sinulla tavaraa, jota et enää tarvitse? Tarpeettomien tavaroiden myynti on hyvä tapa saada lisätienistejä. Voit myydä tavaroita kätevästi netissä, esimerkiksi Myyntipalstalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhat kamppeet on pääosin pistetty eteen päin roskalava ryhmän kautta. Myyntihommat on aika moista säätöä, kun asutaan niin korvessa. Toki on jotain myytykin ja nytkin on myynti-ilmotus parista meille turhasta roinasta.

      Poista
  2. Meillä on tosiaan myös kauan mietitty tuota, miten saisi jotain lisätienestiä. Itse tykkään tehdä paljon käsitöitä, ja olen miettinyt kevytyrittäjyyttä, saisi hyödynnettyä laskutuspalvelua joten byrokraattiset toimet jäisivät jollekin muulle. Tottakai myös sitten kirppiksellä on myyty tavaroita, jotka meille ovat turhia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin yhdessä välissä koitin käsityötuotteita myyä tosissani. On vaan tosi hankalaa saada tuotteista oikea hinta, jotta voisi palkkaakin saada, pelkkien materiaaleihinkin menee rahaa tuotteesta riippuen reilustikin. Esim. villasukista ei oikein tahdo saada kohtuullista hintaa materiaalit ja työn määrä huomioiden. Tonttuovet meni hyvin kaupaksi, kun satuin oikeaan aikaan oikeassa paikassa niistä mainitsemaan silloin kun ne oli in. Nyt vaan roikkuu varastossa jonkun verran niitä tonttuovia oheistuotteineen tilaa viemässä, kun niitten aika on jo mennyt muutama vuosi sitten. Pitäisi keksiä mikä ois se seuraava hittituote, niin saattaisi taas jokusen satasen saada firman kassaan käsityötuotteidenkin myynnillä.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...