Säästötavoite instassa

18. elokuuta 2020

Haluan ja tarvitsen

Instassa on kiertänyt tovin kiva idea laittaa asiat joita aikoo hankkia kahteen eri listaan. Toiseen listaan ne jota haluaa ja sitten toiseen ne mitä oikeasti tarvitsee. Tää on mulle ja varmaan aika monelle muullekin hankala tehtävä. Erottaa halu ja tarve toisistaan. Tää ois kyllä tosi tärkee juttu oppia tunnistamaan, vaikka tietenkään ei aina ole pakko ostaa vain tarpeeseen. Silti olisi hyvä tiedostaa onko hankinnan taustalla tarve vai halu.


Mitä haluan?

Kumisaappaat
Reikäkauha
Digitaalinen paistolämpömittari
Suolasirotin
Lattialasta
Langattomat kuulokkeet (ei nappi)
Kastelukannu 10 L
Pikapesin / kuraharja
Universal stone yleispuhdistusaine
Sappisaippua
Valurauta paistinpannu
Nukanpoistaja 
Tekstiilipesuri 
Ikkunapesuri
Lipputankovalosarja
IV-koneen suodattimet

Eihän mulla ehjiä kumisaappaita ole, mutta voin käyttää turvasaappaita. Eli kumpparit ei oo pakolliset, vaikka oishan ne vähän kevyemmät jalassa kuin rautakärjellä varustetut.

Reikäkauha meiltä löytyy, mutta sais olla parempi.

Digitaalinen paistomittari alkaa vissiin tulla tiensä päähän (celsiukset ja farenheitit hyppii ees taas, sammuu itekseen yms). Paistit voi paistaa analogisella mittarilla ja juuston tehä aistinvarasella arviolla (maito pitää lämmittää 42 asteiseksi ennen juustonjuoksuttimen lisäämistä).

Suolasirotinta ei enää ole (se oli ruma niin lähti poistoon), nyt otetaan suoraan paketista. Olishan se vähän helpompi annostella sen sirottimen kanssa. Mutta koska korona niin ei tuu vieraita eikä tuu katettua kauniisti, niin suolaa ei tartte pöydässä olla tarjolla edes.

Lattialasta oihan se kätevä olla myös saunan suihkussa, mutta ollaan pärjätty ilmankin. Sisäsuihkussa ei oo lattian kaadot onnistunu niin hyvin, joten siellä on jo kuivauslasta.

Langattomat kuulokkeet ois ihan kivat, ei johto olis tiellä kun leikkaa nurtsia tai kitkee kukkapenkkejä.

Toinen 10 litran kastelukannu ois kiva, niin sais kannettua kasteluvettä molemmin käsin.

Kuraharja tosiaan hajosi, joten uus ois ihan jees. Toki sujuu arki ihan hyvin niinkin, että tilalla on bideesuihkun pää, mutta on se ehkä vähän höntin näkönen...

Universal stone ja sappisaippua ois kiva testata ite onko ne niin hyviä kun oon kuullut kehuttavan.

Valurautanen paistinpannu ois kiva, mutta ei kiireellinen. Nykysissä paistinpannuissa on vielä ehjät pinnotteet.

Nukanpoistaja, tekstiilipesuri ja ikkunapesuri vois olla hyödyllisiä, mutta eipä oo nuokaan hommat kokonaan tekemättä jääneet. Tiiä sitten tehtäskö niitä useemmin jos ois noi vehkeet apuna.

Lipputangon valosarja no oishan se kiva.

IV-koneen suodattimet vaihetaan meillä aina joulukuussa. Nää oisin ostanut valmiiksi jo viime vuonna, mutta Prismassa ei ollu ku yks paketti. Ja ne siis meni koneeseen viime vuoden joulukuussa. Jos joulupukki ei tuo meille suodattimia, niin ne vaihetaan vasta tammikuussa. Toki kyllä puhalletaan niitä vuoden muttaan paineilmalla puhtaaksi muutenkin.




Mitä tarvitsen?

Ne IV-koneen suodattimet, sillä puhdas ja riittävä sisäilma on aika tärkeä juttu.




P.s. Kumpparit ja kastelukannu ainakin päätyvät ostoslistalle, mikäli eivät lahjatoiveena toteudu.


2 kommenttia:

  1. Luin sun koko blogin alusta saakka ja pärjäätte ihan uskomattoman pienillä summilla varsinkin ruoassa. Inspiroidun tästä itsekin kiristämään meidän ruokabudjettia entisestään. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...