Säästötavoite instassa

3. toukokuuta 2020

18/53 tulot ja menot

27.4.
Oman talon osuus sähkönsiirtolaskusta 72,52e
Oman talon osuus sähkönkulutuslaskusta 59,50e

30.4.
Isännän palkka muutamalta päivältä 233,88e
Yksityisotto firman tililtä eli meidän molempien huhtikuun "palkka" 850,00e

Onneksi isännälle ilmaantui tälle viikolle edes vähän raksahommia, muutoin olisi pitänyt jo kajota laskutilin tai velkojen maksua varten perustetun tilin puoleen, jotta saa lainan lyhennykset hoidettua ajallaan. Yksityistalouden osalta ei tuloja ja menoja tälläkään viikolla tän enempää ollut (lainathan lyhenee vapun takia vasta maanantaina 4.5.).


Tässä nähdään nyt vuoden ensimmäinen kuukausi, kun firman tilillä ei yksinkertaisesti ole rahaa niin paljoa, että pystyisin sieltä tekemään yksityisoton, joka kattaisi edes yksityistalouden lainojen lyhennykset. Ja syy siihen, että firman tilillä ei ollut enempää rahaa on, se että korkotukilaina lyhenee huhtikuun ja lokakuun viimeisenä päivänä. Tämän lainan osalta takaisinmaksu on tosiaan kaksi kertaa vuodessa ja summa on 4 500 euron kieppeillä. Toista firman lainaa lyhennetään joka kolmas kuukausi noin 700 eurolla.

Tätä korkotukilainan lyhennystä varten olisi pakko ruveta saamaan erillisille tilille rahaa sivuun. Eihän siitä tuu yhtään mitään, että huhtikuussa ja lokakuussa on firman tili miinuksella koko kymppitonnin edestä, jota tilillä luottoa on. Tänä vuonna tili ei oo tainnu olla päivääkään plussan puolella. Siispä tarvii tehdä verkkopankkiin taas yksi uusi tili, johon ruvetaan kerryttämään firman puskuria. Käytännössä siis näin ensi alkuun sinne siirretään jemmaan rahaa ihan pelkästään näitä lainan lyhennyksiä varten, sitten jonakin kauniina päivänä toivottavasti myös investointeja varten (haaveilen muun muassa aurinkopaneeleista konehallin katolle).

Selkeesti en pysty hahmottomaan sitä, että se lainan lyhennykseen tarvittava summa on tuolla samalla tilillä, se vaan kuluu johonkin. Toki se hinta tästä nyt on maksettava, että firman tilin saldo on miinuksella piirun verran enemmän, joka taas tarkottaa isompia korkomenoja. Toinen homma mikä on tilan rahaliikenteessä jotenkin opittava on se, että ne pari kertaa vuodessa tulevat tukirahat on jollain ilveellä saatava riittämään pidemmäksi aikaa. Eihän ne siis hukkaan oo menny tähänkään mennessä, joulukuussa kun suurin osa tukirahoista maksetaan, oon ne käyttänyt muun muassa tulevan kasvukauden tuotantopanoksiin. Oishan se nyt kuitenkin parempi, ettei kaikkia tuloja olis jo etukäteen sentilleen kulutettu. Ilman rahaa on yllättävien menojen kattaminen hirmu hankalaa. Ja toki koneet hajoaa aina sillon kun kassa on tyhjä. Traktorin osat ei meinaan oo halpoja, ne on monesti auton varaosia tyyriimpiä.




Yhteenveto viikko 18
Tulot 1083,88e
Menot 132,02e
Säästöön 0,00e


1 kommentti:

  1. Noi varaosat; joku pieni ”pultti” ja hinta voi olla 2 euroa tai 200 euroa... ikinä ei osaa varautua!!!! Mutta onhan meillä farmareilla rahaa, koska EU-tuet on niin valtavat.... 😁

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...