Säästötavoite instassa

10. toukokuuta 2020

19/53 tulot ja menot

4.5.
Talolainan lyhennys 816,68e
(lyhennys 640,84e, korot 175,84e, kulut op bonuksista)

Remppalainan lyhennys 150,00e
(lyhennys 144,19e, korot 5,81e, kulut op bonuksista)

5.5.
Diesel 52,90e (1,184e/l)

7.5.
Säästölippaaseen automaattisesti korttiostosta 1,50e

8.5.
S-bonukset +7,66e
Meijerin myymälän elintarvikeostot 17,71e
Cittari 31,47e
Prisma 274,40e


Prisman ostokset jakaantuivat näin:
elintarvikkeet 241,09e
istukassipulit, siemenperunat 15,40e
paperit 15,12e
lemmikit 2,79e



Yhteenveto viikko 19
Tulot 7,66e
Menot 1 343,16e
Säästöön 9,16e



Ruokaanhan oli budjetoitu kaikkiaan 280 euroa. Loppu viimein ruokakamppeet tulivat maksamaan yhteensä 290,27e. Syy ruokabudjetin ylitykseen on heräteostoksilla. Aika hyvin oonkin tänä vuonna välttyny heräteostoksilta. Mutta näköjään kun on ensin 50 päivää kotona, niin sitten kun viimein menee kauppaan keskelle yltäkylläisyyttä, ei vaan pysty vastustamaan kiusauksia. Ostolakko ei paukkunut, yhtään karkkia, suklaata tai sipsiä (paitsi ne tacovuokaan menevät) ei ylitse pursuavaan kauppakärryyn sujahtanut. Kärry oli oikeesti niin täynnä tavaraa että mietin oisko pitäny käydä hakemassa kori lisäksi. :D


Heräteostokset:

Hampurilaissämpylät 1e/pss
Syy ostoon: laiskuus, viiti ny ite leipoa jos 6 kuohkeaa varmasti sopivan höttöistä sämpylää saa eurolla! Ostin 4 pussia. Alun perin piti siis leipoa hampparit ite.

Dole ananasviipaleet 2,70e/3 prk
Syy ostoon: herkkuperseily, nää on vaan parhaita purkkiananaksia ja kun oli tarjouksessa niin en voinut vastustaa! Alun perin piti ostaa vaa  prismasta yks purkki halvempia ananaksia ja syödä osa hamppareista kokonaan ilman ananasta.

Taco spice mix 3 pack 2,59e
Syy ostoon: laiskuus. Ostoslistassa oli kyllä 1 pussi fajita mausteseosta tex mex uunisalaattia varten, mutta päätin korvata sen taco mausteseoksella. Alun perin tarkoitus oli maustaa nachopelti ite, mutta päädyin ostamaan valmiit mausteseokset niitäkin varten, siksi siis 3-pack.

Auringonkukansiemenet 1,15e
Syy ostoon: mielihalu. Rupes tekemään mieli auringonkukansiemeniä.

Basilika 1,15e
Syy ostoon: mielihalu. Siemenestä kasvatettj basilika on vielä liian pieni, siitäei riitä syötäväksi.

Juhla Mokka 2,95e/pkt
Syy ostoon: epävarmuus. Cittarista ostettiin 8 pakettia kahvia, mutta Prismassa rupesi mietityttämään niiden riittävyys (kotona olevassa pussissa oli jäljellä enää noin kahvimitallisen verran kahvia ja paketti avattiin vajaa viikko sitten). Siispä kun Juhla Mokka oli tarjouksessa ja rajattu 2 pakettia per talous niin otettiin ne. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Jos ootte koskaan keränny voikukanjuuria ja pessy niitä, niin tiedätte kyllä miten hirmuinen homma siinä on!


Jos nää listan ulkopuoliset ruoka-aineet ois jääny kauppaan ois loppu summa ollut 17,49 euroa vähemmän eli periaatteessa olisi pysytty budjetissa.

En muuten taaskaan budjetoinu noita vessa- ja leivin- ynnä muita papereita mihinkään. Enkä noita istukassipuleita ja siemenperunoitakaan. Ne tosin on tulevaisuudessa ruokaa, joten ruokabudjettiin ne periaatteessa menis. Täytyy varmaan tohon budjettitaulukkoon lisätä kohta taloustavarat (tähän asti ne on menneet sarakkeeseen muut menot eikä niille ole varattu erikseen rahaa).



Ruokapäiväkirja

Lupasin myös kertoa mitä syödään, jotta hahmottuu paremmin millä tavalla tää harvahko kaupassa käyminen meiltä onnistuu.


Perjantai 8.5.

Pieni aamupala:
Isäntä söi kulhollisen penkkivelliä (eli kaurahiutaleita maidolla ja sokerilla). Mä join vaan ison lasillisen vettä.

Aamupala:
Kaurapuuroa voisilmällä + kahvia pannullinen
(mulle kahvi maidolla, isännälle sokerilla. Hän käyttää muuten tällä hetkellä vielä niitä munkkien sokeroinnista ylijääneitä sokereita kahvissa)

Lounas:
Hampurilaiset (2 per nenä)
Kaupan sämpylät, naudanjauheliha pihveihin pakastimesta, taputellaan pihviksi ja pintaan mausteeksi suolaa ja pippuria. Ananasrenkaat grillin kautta myös. Cheddarjuustoviipaleet pihvien päälle käännön jälkeen. Hampparin väliin jäävuorisalaattia, ranskalaista salaattikastiketta, ketsuppia, jalapeno jaakko juustoa.

Välipala:
Kahvia 2 kupillista per nenä
Pelkkää kahvia, koska kauppareissun takia lounas meni myöhäiseksi, joten ei kerinnyt nälkä tulla.

Päivällinen:
Texmex uunisalaatti (ohje)
Tein hieman muokattuna eli vaihdoin mausteseoksen ja jätin avocadon, limen ja korianterin pois. Paistoin lisäksi valkosipulin kanssa oliiviöljyssä krutonkeja (niiden maaliskuussa tehtyjen voileipäkakkuihin tarvittujen paahtoleipien kuivatuista reunoista). Ohjeen mukaan tää on neljän hengen annos, viime kerralla kun syötiin tätä niin ei jäänyt yhtään jäljelle, tällä kertaa jäi vähäsen. Eli meijän annoskokojen mukaan tää on 2-3 hengen satsi.

Iltapala:
Leipää jonka päällä voita, juustoa, tomaattia ja basilikaa. Lisäksi join ison lasillisen kaakaota. Isäntä laittoi oman leipänsä päälle voita, meetvurstia ja juustoa.


Lauantai 9.5.

Pieni aamupala:
Isäntä söi taas kulhollisen penkkivelliä, mä join vaan vettä.

Aamupala:
Vastapaistetut sämpylät + pannullinen kahvia
Leipien päällä voita ja arkijuustoa, molemmat söi 2 sämpylää. Kahvi jakaantuu aamuisin niin, että mä juon 3 mukillista ja isäntä 2.

Lounas:
Eilisen uunisalaatin jämät. Lämmityksen aikana napostelin kurkkua ja basilikaa sekä herneenversoja. Isäntä oli pellolla ja jätti lounaan kokonaan välistä.

Välipala:
Ite tankkimaidosta tehtyä viiliä ja viime vuotisista mansikoista tehtyä hilloa. 2 mukillista kahvia. Isäntä joi 2 mukillista kahvia ja söi kolme sämpylää voilla, meetvurstilla, juustolla ja kurkulla.

Päivällinen:
Yhdet hampparit per nenä samaan tapaan kuin eilen lounaaksi. Lisäksi syötiin pekoni-herkkusieniä, grillimakkaraa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja grillijuustoa salaatin kera.


Sunnuntai 10.5.

Pieni aamupala:
Isäntä söi penkkivelliä, mä join vettä.

Aamupala:
Leipää meetvurstilla, juustolla ja kurkulla + pannullinen kahvia

Lounas:
Eilen grillattujen herkkusienten jalat, yks tähteeksi jäänyt grillattu makkara, kesäkurpitsaa, munakoisoa, tomaattia ja paprikaa pannulla paistettuna + basilikaa.

Välipala:
Mä söin yhen banaanin, isäntä ei syöny mitään (päiväkahvin tarjosi isännän mummu).

Päivällinen:
Nachovuoka+ salaattia
Vähän vajaa 1 pussi tortilla chipsejä, 1 tavallinen paprika, 1 suippopaprika, 1 sipuli, koskenlaskija ruoka & dippi cheddar, noin puolikas purkki taco kastiketta, 1 pussi taco mausteseosta sekä jokunen varsi pihalta haettua ilmasipulia ja valmiiksi sulana ollutta naudan jauhelihaa joka jäi yli hampparien tekemisestä.

Iltapala:
Isäntä söi sämpylän juustolla ja meetvurstilla. Mä en syöny mitään.


Huikatkaa muuten ihmeessä jos jonkun ruoan resepti kiinnostaa, mieluusti jaan niitä :) Uunisalaatin orginellin ohjeen tuohon jo linkkasin, mutta aika paljon tulee sovellettua oli resepti mikä hyvänsä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...