Säästötavoite instassa

5. toukokuuta 2020

Toukokuun budjetin hahmottelua


Tämä on nyt nimenomaan budjettihahmotelma. Se kuinka toukokuun rahajutut todellisuudessa menee on vielä aivan pimennossa. Isäntä on joo töissä nyt ainakin vissiin tämän viikon, mutta mitään tarkkaa tietoahan siitä kuinka kauan tuolla nykyisellä työmaalla on hommaa, ei ole. Ja onko seuraava työmaa semmoisen matkan päässä, että sinne kannattaa lähteä ajelemaan, sitäkään kun ei tiedä. Töitähän tässä kotonakin toki olisi ihan reilusti, kuten aina.

Toukokuussa on odotettavissa palkkatuloja jonkin verran, joka tarkoittaa myös tankkausmenoja. Tukiperhepalkkiota pitäisi myös loppu kuusta kilahtaa mun tilille. Toki olisi erittäin kiva jos firman tililtä liikenisi rahaa myös yksityisottoon, jottei vallan talkoohengessä tartte pitkää päivää painaa. Mutta onpahan nyt niin reilusti tili miinuksella viime kuun korkotukilainan erääntymisen myötä, että saas nähä. Toukokuussa kun on laskuja firman tilille vinot pinot, vaikkei yksityistalouden puolella niin paljoa menoja tiedossa olekaan.

Ruokakauppaan budjetoin 280 euroa, ajatuksena että sillä saataisiin kahden kuukauden eväät, ainakin suurin piirtein. Lemmikeille ajattelin että toi satku kuitenkin ehkä riittäisi, kun kissat on nyt selkeästi pyytäneet pihalta saalista siihen malliin, ettei papuja niin kovasti ole kulunut. Oma mittaturva vakuutus on suoraan nollilla, sillä sen tiedän menevän op bonuksista (tän vakuutuksen vuosimaksu on vähän vajaa 13e). Sitten on nuo perus puhelinlaskut sekä luoton takaisinmaksu turva.

S-bonuksia ei muuten huhtikuulta kovin paljoa kertynyt, puhelinlaskujen ja sähkön kulutuslaskun myötä tuli ostoja yhteistyökumppaneilta, mutta muutoin ei bonusostoja ollutkaan. Mutta se vajaat 8 euroa mikä sieltä tulee jää suoraan säästöön s-pankin tilille, eikä sitä oo tässä budjetissa huomioitu.

Kovasti toivoisin, että rahaa jäisi viivan alle jonkin verran, tahtoisin edes jonkun verran saada lykättyä velkojen maksu tilille lisää rahaa. Mutta toisaalta myös toi laskutili kaipaisi myös täytettä, sillä ajoneuvoveron maksupäivä lähenee vääjäämättä. Niin ja autoon tarttisi ostaa uudet renkaatkin. Eikä sitä turboakaan ole korjattu, joten sekin on ostoslistalla. Ah tätä auton omistamisen auvoa, mutta minkäs teet, kun ei ilmankaan pärjää.

Mutta joo, budjetti on jonkinmoinen ja toivon mukaan mahdollisimman realistinen. Ei muuta kun toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Vähän kyllä mahan pohjassa on semmonen kutina, että tää kuu tulee menemään penkin alle enemmän tai vähemmän.

2 kommenttia:

  1. Meillä ruokaan on mennyt yllättäen enemmän rahaa. Ehkä siksi kun ollaan kaikki kotona ja syödään siellä kaikki ruuat. Tankkaus on taas vähentynyt huomattavasti. Luulen että sama jatkuu toukokuun myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma koronan myötä aika monella on ruokamenot paisuneet. Meillä ei korona vaikuta juuri mihinkään, kun kotona on tähänkin asti syöty kaikki ruoat. Isännän raksahommat taas on säännöllisen epäsäännöllisiä olleet muutenkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...