Säästötavoite instassa

28. huhtikuuta 2020

Toukokuun ruokalista

Tarkkaa ruokalistaa en toukokuulle lähtenyt tekemään, sillä pelto- ja puutarhatöiden sesongin ollessa kiivaimmillaan ei suunnitelmalliseen ruoanlaittoon ole niin paljoa aikaa. Näitten ruokien raaka-aineet päätyivät ostoslistalle:

Hampurilaiset

Tortillat

Nachopelti

Pizza

Kesäkurpitsapihvit

Perunasalaatti

Kinkkumakaronisalaatti

Tonnarimakaronisalaatti

Kanamakaronisalaatti

Coleslaw

Kesäkurpitsaohukaiset

Perunapizza

Kikherne kukkakaali curry

Paahdettu texmex salaatti

Munakoiso-/kesäkurpitsa lasagne

Nikkarin vuoka


Spagetti ja jauhelihakastike

Kalakeitto


Ja tottahan toki on tarkoitus myös grillata useampana päivänä. Grillattavaksi ostetaan ainakin:

Makkaraa
Maissia
Munakoisoa
Kesäkurpitsaa
Perunanyyttejä
Sipulinyyttejä
Tuorejuusto-pekoni herkkusieniä
Grillijuustoa
Kaalia


Ruokabudjettiin on varattu 280 euroa. Sen olisi tarkoitus riittää toukokuun ruokien lisäksi myös ainakin osaan kesäkuun eväistä. Saas nähdä miten käy. Suunnitelmallisuus on ymmärtääkseni iso osa ruokamenojen hallintaa, mutta nyt on vain suurpiirteinen suunnitelma eli ei edes teoriassa hajuakaan siitä kuin monen päivän ruoat on ostoslistalle päätyneet...


Nyt ollaan oltu 41 päivää käymättä kaupassa. Vielä piisaa syömistä vaikka millä mitalla, mutta osa perusraaka-aineista alkaa olla lopussa. Perunaa ja makaronia on enää jääkaapissa kypsinä valmiiksi tehdyissä ruuissa. Sipuli ja valkosipuli on jo loppuneet. Kasvimaalta onneksi saa jo kerättyä ilmasipulin varsia ja ihan kohta myös ruohosipulia.

Se minkä kulutus tuli vähän yllätyksenä on rasva. Leivontamargariinia on tasan sen verran mitä menee munkkeihin. Leivän pääkle ei oo margariinia ollut toviin, mutta ite tehtyä voita kyllä. Rypsiöljyä on vajaa puoli pullollista ja oliiviöljyä vähän vajaa pullollinen jäljellä.

Vehnäjauhoja ostettiin 20 kilon säkki, joka on huvennut jo tosi paljon. Herkkuja en oo leiponu huhtikuussa, mut vaaleeta leipää on syöty aika paljon. Kahvia on jäljellä enää vähän vajaa kaks paketillista.

Kahvi, vehnäjauhot ja rypsiöljy niiden loppumista en tahdo kokea. Eli ne on näköjään se syy, miksi sinne ruokakauppaan tarvii lähteä.

Lupailin jo instan puolella, että kirjottelen tänne blogiin mitä ja minkä verran kaupasta ostetaan kampetta seuraavalla kerralla. Ja toki sitten viikkokatsauksen yhteydessä kerron mitä ollaan syöty. Kun ei kerta ruokakaupassa pahemmin käydä, niin aika tylsiä ja lyhyitä nuo viimisimmät viikko yhteenvedot on olleet.

4 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoista lukea näitä. Vau 41 päivää illman kauppaa! Meitsi on ollut vasta 10 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 10 on kuitenkin jo melkein 2 vikkoa eli hyvä saavutus sekin! :)

      Poista
  2. Kiitos mielenkiintoissta blogeista, löysin tämän hiljattain ja luin kaiken heti läpi :) ja nyt luen toista blogiasi Sulosointuja Riitapalosta. Se on myös tosi mielenkiintoinen blogi, varsinkin tällaiselle joka ei maataloudesta kovinkaan paljoa tiedä. Sen blogin lukeminen on vielä vaiheessa, joten jatkan sen parissa nyt lauantai-iltaani :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...