Säästötavoite instassa

12. huhtikuuta 2020

15/53 tulot ja menot

7.4. Säästölippaaseen siirtyi 1,50e
en vissiin muistanut edellisen viikon yhteenvedossa mainita, että päädyin korottamaan säästölippaaseen menevää summaa aiemmasta. Nyt säästölipastilille siirtyy automaattisesti 1,50e per isännän korttimaksu.

10.4. S-bonukset +29,36e


Yhdenkään yksityistalouden laskun eräpäivä ei sattunut tälle viikolle, joten yksityistilien osalta ei paljoa raha liikkunut pois päin. Todellinen älä osta mitään viikko siis takana! Isännän käyttötililtä siirtyi viime viikon kortilla maksetun tankkauksen myötä säästölipastilille 1,50e. S-bonukset viime kuulta maksettiin myös, suoraan säästöön s-pankin jemmatilille. Tosin ei tuo tili enää kovin jemmassa ole, kun latasin puhelimeen s-mobiilin, jossa tulee käytyä aika monta kertaa viikossa :D


Tänään tuli 25. kotipäivä täyteen. Sen verran aikaa on siitä, kun käytiin viimeksi kaupassa. Mä en oo omilta tiluksilta poistunut kaupassa käynnin jälkeen mihinkään. Syötävää on vielä hyvin jäljellä. Banaaneja on vielä pari, jääkaapissa kun ovat olleet koko ajan niin eivät ole edes täysin mustuneet. Kurkku loppui tän viikon alussa, hyvin sekin jääkaapissa muovitettuna hyvänä säilyi. Ruukkusalaattia saadaan kohta lisää (istutin kaupan ruukkusalaatin vesilasin kautta multaan jatkamaan kasvuaan). Herneenversot sekä porkkanan naatit ovat leivän päällä maistuneet. Leivälle ei kohta enää piisaa juustoa, joten tein kotijuustoa sen korvikkeeksi. Pakastimesta voisi myös paistaa jonkin lihakimpaleen leikkeleeksi.

Toukokuun alussa täytyy käydä ostamassa töihin erinäistä kampetta, joten samalla kun ajellaan kaupunkiin asti, on tarkoitus käydä ruokakaupassa. Vähäsen jo aloin hahmottelemaan kauppalistaa. Sinne päätyi ensimmäisenä rosmariini, jonka purkki tuli tyhjäksi tällä viikolla. Sekä reilusti tuoreita kasviksia grillaamista varten.

Kesän ruokalistan etukäteen suunnittelu osottautuikin muuten ihan tosi hankalaksi! Sillä meillähän alkaa töiden osalta todenteolla sesonki, joka tarkoittaa toukotöiden ja kesän rehun tekojen osalta pitkiä päiviä. Joka taas tarkoittaa, että ruoan täytyy olla etenkin niinä päivinä todella nopeaa ja helppoa. Myöskin päivän sää vaikuttaa ruokahaluun ainakin mulla ihan sikana, jos on helle niin eipähän tee mieli syödä lämmintä ruokaa välttämättä ollenkaan.

Eli aika suurena riskinä pidän sitä, että etukäteen suunniteltu ruokalista ei tule pätemään senkään vertaa kesällä kuin se on pitänyt tähän asti. Nythän on suurin piirtein pysytty siinä, mikä on suunniteltu. Oon saattanu tehä ruoat vähän erijärjestyksessä tai kuten toissa päivänä niin korvasin aiemmin suunnitellun jauhelihakeiton grillatuilla jauhelihapihveillä ja lohkoperunoilla, jolloin keittojuurekset jäivät käyttämättä, mutta pääraaka aineet eli peruna ja jauheliha käytettiin niin sanotusti oikeana päivänä.


Ruokalistaa en oo saanu suunniteltua, mutta herkkulistaa senkin edestä :D Nythän oon tosiaan ollu 12 päivää ilman herkkuja (banaania ja marjoja ei lasketa). Selvästikään muut eivät ole näin tehneet, sillä edelleen some vilisee toinen toistaan herkullisemman näköisiä leipomuksia. :D Oon niitä nyt silmilläni syönyt ja ylös kirjoittanut ne, mitä on "pakko" päästä tekemään heti toukokuussa. Leivontalistalle on päätynyt jo suklaakeksit, appelsiinipalat, vironperänkakku, kinderpiirakka sekä suolakinuskimokkapalat...




Yhteenveto viikko 15
Tulot 29,36e
Menot 0,00e
Säästöt 30,86e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...