Säästötavoite instassa

23. tammikuuta 2020

Suunnitelmallisuudesta

Huolellinen suunnittelu, etenkin ruokien osalta nousee säännöllisesti esiin talousaiheisissa blogeissa. Kun etukäteen suunnittelee ruokalistan ei niin helposti tule tehtyä heräteostoksia tai ylipäätään mentyä nälkäisenä kauppaan.

Meillehän on ihan arkipäivää se, että ruokakaupassa käydään kerran viikossa. Viime vuonna, kun tupakkaa tartti ostaa enemmän kuin kerran viikossa, saattoi mies tuoda röökien lisäksi kaupasta samalla jotain pientä. Jotain heräteostoksia. Herkkuja. Yleensä mulle. Saatoin laittaa ihan liian herkästi viestiä, että tuo tullessas suklaata ja tupakkaa. Kun teki mieli, vaikka vaan ihan vähän.

Tänä vuonna ei oo yhtään heräteostosta tullut, vaikka melkein joka viikko on tarvinnut käydä kaupassa. Isäntä ei tee heräteostoksia helposti, senkin vuoksi hän käy töistä tullessaan ostamassa ne muutamat ostoslistalle päätyneet jutut. Jos mentäis yhdessä kauppaan, niin saatettas sortua ostamaan sitä suklaata. Kun kyllähän mä miehelle perustelen siinä missä itellenikin, että miks sitä suklaata tarvii ostaa. Mies on niin kiltti, ettei väitä vastaan, joten suklaalevy tulisi kaupasta mukaan. Hyvin todennäköisesti, jos yhtään tekisi mieli.

Ei oo kyllä tänä vuonna vielä voileipäkakkua syöty...

Nämä kuluneen kuun viikkokatsaukset ovat jonkin verran kertoneet myös siitä, millainen ruokalista on tässä kuussa ollut. Tosin nautaahan me ollaan syöty pakastimesta, tonnaripurkki oli valmiina kaapissa ja perusruoka-aineita toki myös. Joten aattelin nyt läväyttää teille näkyviin mitä ollaan syöty tammikuussa. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta #tuonnitontammikuu sujui hyvin (nekin raaka-aine poikkeukset oli jo valmiiksi kotona eli ei tarttenu ostaa kuin kotimaista).

Ollaan tosiaan ihan sekasyöjiä. Tässä vaan iltaruoat. Isäntä ottaa töihin evääksi yleensä leipää ja leipää mäkin syön yleensä päivällä. Välillä syön lounaaksi salaattia tai puuroa.

Tässäpä meidän arkistakin arkisempi ruokalista tammikuun osalta:

Ke 1.1. Nakit, perunasalaatti, patonki & aioli
To 2.1. Tonnikala-peltipiirakka
Pe 3.1. Tonnikala-peltipiirakka
La 4.1. Hernekeitto
Su 5.1. Hernekeitto

Vko 2
Ma Hernekeitto
Ti Nakkikastike + peruna
Ke Nakkikastike + peruna
To Kana + wokvihannekset
Pe Grillimakkara
La Lihakeitto
Su Lihakeitto

Vko 3
Ma Stroganov + peruna
Ti Stroganov + peruna
Ke Kasvissosekeitto
To Kasvissosekeitto
Pe Kasvissosekeitto
La Makaronilaatikko
Su Makaronilaatikko

Vko 4
Ma Makaronilaatikko
Ti Uunijuurekset
Ke Kaalilaatikko
To Kaalilaatikko
Pe Kaalilaatikko
La Lindströmin pihvit + peruna
Su Lindströmin pihvit + peruna

Vko 5
Ma - ke ollaan lomalla, joten en tiedä mitä herkkuja majapaikka tarjoaa
To Nyhtönauta + peruna
Pe Nyhtönauta + peruna


Mä inhoan ruokien keksimistä, aina syödään niitä samoja, kun en vaan keksi mitään. Isännältä kun kysyy, niin vastaus on ihan sama. Siinäkin mielessä on ihan hyvä suunnitella kunnolla etukäteen. Nyt on jo puhelimessa ylhäällä ruokalista helmikuuta varten tehtynä, hyvä minä! Kertokaa ihmeessä, jos haluutte tietää helmikuun ruokalistan ja saaha siitä mahollisesti vähän ideoita omiin ens kuun ruokiinne :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...