Säästötavoite instassa

15. tammikuuta 2020

2/53 tulot ja menot

Vuoden toisen viikon aikana s-pankin tilille maksettiin bonukset joulukuun ostoista, muita tuloja ei viime viikolla ollut. Sen sijaan korttimaksuja oli viikon aikana kolme kappaletta ja säästölippaaseen siirtyi automaattisesti rahaa sekä tiistaina että torstaina:

Ti 7.1. Diesel 60e (1,464e/litra)
Ti 7.1. Auton katsastus 59e
Ti 7.1. Säästölipas 0,50e
Ke 8.1. Ruokakauppa 30,21e
To 9.1. Säästölipas 0,50e

Pe 10.1. S-bonukset +35,08e
Pe 10.1. Elintarvikkeet maitoauton mukana 13,79e


Keskiviikon ruokakauppa reissu oli se tämän kuun isompi kaupassa käynti. Loppukuusta riittää, että isäntä käy yksinään tarvittaessa hakemassa täydennystä. Eli voipi olla, että tää viikon takainen kaupassakäynti oli tän kuun ainoa hetki, kun mä poistuin kotoa :D

Keskiviikon ostokset ovat kuvassa, näillä pärjätään aika pitkälle. Pakastimesta löytyy nautaa ja maitoa otetaan tankista. Jonkin verran maitotuotteita tilaan myös meijeriltä, jolloin maitoauto toimittaa ne maitohuoneeseen saakka hakiessaan tankista maidot.


#tuonnitontammikuu haaste vaikutti valittuihin ruoka-aineisiin jonkin verran. Normaalisti olisin kaupasta sen enempää ajattelematta ottanut maissilastuja lapsia varten. Maitojuoma on niin ikään viikonloppuna kyläilleitä tukilapsia varten, ite käytetään pelkästään tankkimaitoa. Myöskään jugurttia ei kovin usein itse syödä, sekin oli lapsia ajatellen ostettu.

Meijeriltä tilasin pari purkkia smetanaa, kaksi 550g oivariinia sekä 800g paketin arki goudaviipaleita. Näistä kaksi viimeisintä tuotetta oli kuukauden tarjouksena. Nääkin on tähän asti olleet sellainen näkymätön kuluerä. Nää siis velotetaan suoraan maitotilistä, joten tähän asti en oo niitä omaan budjettiruudukkoon laittanu ollenkaan. Nyt meinasin lisätä myös nää ruokasarakkeeseen, tarttee vaan muistaa lisätä myös vastaavasumma tulopuolelle, vaikka raha ei varsinaisesti liikukaan, vaan tilanne on plus miinus nolla.

Vähän olisi kaupassa ollessa tehnyt mieli ostaa suklaata, mutta onnistuin välttämään kiusauksen. Sovittiin isännän kanssa, ettei osteta suklaata eikä karkkia, sillä niillä olisi liian helppo korvata rööki. Sen sijaan leipomista ei oo rajoitettu mitenkään, joten herkkuja saa kyllä, kunhan vaan viitsii ne itse valmistaa. Tää vähän sentään hillitsee herkuttelua, kun ihan aina ei vaan huvita ruveta leipomishommiin. :)



Viikko 2 yhteenveto:
tulot yhteensä 35,08e
menot yhteensä 163,00e
säästöt yhteensä 36,08e


2 kommenttia:

  1. Hei kivaa, uutta luettavaa! :) olen itse maitotilalta kotoisin, tosi mielenkiintoista kuulla nykytilanteesta talousnäkökulmasta. Tsemppiä tupakoinnin lopettamiseen, siinä säästää pitkän pennin, puhumattakaan omasta terveydestä!

    Pitäisi taas itsekin aktivoitua kirjoittelemaan, aiheita olisi, mutta kädet tuntuu olevan täynnä tämän pienen ihmisen kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti tsempeistä ja tervetuloa lueskelemaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...