Säästötavoite instassa

1. tammikuuta 2020

Hyvää uutta vuotta!

Näin uuden blogin alkajaisiksi lienee kohteliasta esitellä itsensä. Eli olen Noora, tovi sitten ikää tuli mittariin 30v. Päädyin kirjoittelemaan tätä blogia vanhalla tutulla profiilillani, ihan vain helppouden vuoksi. Toivoisin kuitenkin, että mikäli tahdot tulla käymään, niin pistäthän viestiä etukäteen niin osaan olla paikalla ja tarjota kahvit - pullaa en lupaa, jos vaikka sattuu olemaan tosi tiukka kuukausi taloudellisesti! :)

Yleensähän nämä talousaiheiset blogin kirjoitetaan anonyymisti ja rahaa koskevia tabuja pyritään rikkomaan nimimerkin suojista. Minä kuitenkin ajattelin, että uskallan olla rehellinen taloudellisesta tilanteestamme, ja iskeä luvut kaiken kansan nähtäville ihan omana itsenäni. Isännältä kysyin kyllä luvan tämän(kin) blogin kirjoittamiseen, joten hän on kyllä tietoinen siitä, että levittelen meidän raha-asiat julkisesti riepoteltaviksi.

Ehkäpä tämä säästämishomma iskostuikin mieleeni osittain juuri kolmenkympin kriisin vuoksi. Jotenkin olen aina kuvitellut, että kyllähän sitä viimeistään tässä vaiheessa pitäisi jo olla rahaa sen verran, että sillä toimeen tulee ilman suurempia miettimisiä. Liian usein on kuitenkin kuukausia, että joudun laskimen kanssa funtsimaan, mihin kaikkeen tileillä olevat sentit riittävät. Olen joutunut monet kerrat arvottamaan laskuja, mikä voidaan maksaa ajallaan ja mikä on pakko maksaa myöhässä. Tämä toistuu sekä yritystilillä että yksityistalouden tileillä aivan liian usein.

Tulossa on vielä muutama postaus liittyen siihen, miksi päädyin tätä blogia pitämään ja minkä tähden aloitetaan säästäminen näinkin rajusti kuin viettämällä tämä vuosi ostamatta mitään turhaa. Ensisijaisesti tavoitteena olisi saada meidän talous tasapainoisemmaksi, jotta vältyttäisiin viivästyskoroilta, häpeältä ja ketutukselta jatkossa paremmin. Tavoitteenani on siis säästää: ainakin hermoja, rahaa, aikaa ja luontoa.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...