Säästötavoite instassa

5. maaliskuuta 2022

Ruoan kotimaisuus helmikuu

Tarkoituksenani on tänä vuonna petrata myös prismasta kotiin kannettavien ruokaostosten kotimaisuuden suhteen. Taustaa tälle hommalle sekä tammikuun prosentit tältä ja viime vuodelta löytyvät täältä.



Helmikuussa 2021 s-ryhmästä ostetun ruoan kotimaisuus oli 58%, tän vuoden osalta parannusta siis miltei 10%.

Vuoden 2021 helmikuun osalta ostot tuoteryhmittäin jakaantuivat näin:


Helmikuussa 2022 tein isännälle synttärikakuksi daim juustokakun, joka vaikutti makeisosaston (3,54e) ja vähän kuiva-aineiden (daim keksit 2,45e) osalta prosentteihin. Makeisissa myös Jenkkiä yksi pussi, seuraavan kerran pitää purkkahyllyllä olla tarkempi ja valita vanhan tutun merkin sijasta kotimainen vaihtoehto. Kuiva-aineissa suurin  ulkomailla valmistettujen tuotteiden yksittäinen ryhmä oli nacho vuokaa varten ostetut tex mex tuotteet. Liharyhmässä on yksi mukamas ulkomailla valmistettu tuote, tammikuussa testattu ja hyväksi todettu avainlipulla varustettu vöner lastu. Maitotuotteiden ryhmässä ulkolaisia tuotteita niin ikään yksi: mascarpone juusto. Helmikuu 2022 näyttää tuoteryhmittäin tältä:


Leipomotuotteissa pussillinen croissantteja ja juomissa yksi tumma olut sekä 3 pakettia kahvia. Kaloissakin ulkomaisten tuotteiden osuus vain 3 pkt pakasteseitiä.

Ihan tyytyväinen oon kokonaisuuteen, vaikka "vahinko-ostoilta" ei tässäkään kuussa kokonaan vältytty sen purkkapussin takia.




2 kommenttia:

  1. Hei. Luin blogiasi ja innostuin itsekin tekemään tästä ostamien ruokien kotimaisuusseurannasta ja yleisestikin siitä, että seuraa tarkemmin mitä ostaa. Kiitos myös ruokalistoista. Se on mielenkiintoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että inspiroiduit 😊 Täytyy muistaa tutustua blogiisi jossain välissä!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...