Säästötavoite instassa

31. maaliskuuta 2022

Huhtikuun budjetti

Saas nähdä kuinka paljon lähikuukausina tarviikaan näitä rivien summia säätää. Johan tässä sentään muutama kuuksus meni nauttien tämmösestä kiinteästä budjetista.

Huhtikuun ensimmäinen on meillä vuosittainen asuntolainan korontarkistus joka tarkoittaa sitä, että kuukausittaiset korkokulut tulevat nousemaan. Puhelinliittymien hinnat nousivat muutaman euron myös. Isännällä on toistaseksi työmaa noin 30 kilsan päässä kotoa, joten kuukausittaiset autoilukulut säilynevät ainakin vielä ennallaan.

Vaan mistäpäs sitä rahaa sitten napataan lisää, kun työmaa jossain vaiheessa siirtyy kauemmaksi kotoota eikä dieselin hinta varmaankaan laske samassa suhteessa. Ruokamenoista se on nipistettävä, vaikka nouseehan se ruoankin hinta. Eipä kovin kauaa kestänyt sekään ilo, ettei kaupassa tarvinnut niin tarkkaan miettiä mitä ostaa.

Vaan murehditaan sitä sitten, kun ruokabudjettia on pienennettävä. Kesällä kuitenkin saa niin paljon syömistä ilmaseksi tai ite kasvatettuna, ettei sitä pienempää ruokarahaa ihan heti edes huomaa. Onnekas saa kuitenkin olla siitä, että sitä käyttörahaa on yli 100e viikossa eikä ihan jokaista ostosta tartte punnita niin tarkasti onko varaa vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...