Säästötavoite instassa

6. helmikuuta 2022

Ruokalista vko 6

 


Viikon kalaruoat syntyvät kotimaista sarjan leppäsavustetusta kalasäilykkeestä sekä pakasteseitistä.

Uutena reseptina testaan broilerpyöryköitä. Aiemmin ei ole tullut ostettua broilerin jauhelihaa, joten tavallaan kokonaan uusi raaka-ainekin kyseessä.

2 kommenttia:

  1. Hei hauska sattuma! Itekkin testasin tänään ekaa kertaa broilerin jauhelihasta pyöryköitä :D tosin couscousin kanssa. Oli mielestäni hyvää ja kyllähän se kilohinta on tuossa raaka-aineessa melko kukkaroystävällinen :) ressasin vaan että kypsyyhän ne varmasti mutta pilkoin niitä sitte pannulle tosi pieniksi niin kypsää tuli :D

    Millaista oli muuten se maapähkinäinen (?) porkkanasosekeitto, jos oikein muistan vanhemmasta postauksesta? Menikö jatkoon? Jos oli maistuvaa niin olisiko reseptiä vinkata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maapähkinävoi-porkkanakeitto päätyi ehkä kategoriaan. Se oli ihan ok, vähän jännän makunen mutta samaan aikaan liian mauton. Toki chileissäkin on eroja, ehkä meille sattu miedompi yksilö. Kaipaa muutenkin ehkä vähän lisää mausteita, ripaus inkivääriä vois sopia. Tein k-ruoka reseptillä https://www.k-ruoka.fi/reseptit/maapahkinavoi-porkkanakeitto , tosin käytin arki ruokakermaa, kuivattuja linssejä (eli keittoon tarvii lisätä vähän vettä), fondin sijasta liemikuutio ja limemehun korvasin sitruunamehulla.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...