Säästötavoite instassa

26. tammikuuta 2022

Nettovarallisuus 12/2021Vuodenvaihteessa meijän talouden nettovarallisuus oli -35 554,02€. 

Tuttuun tapaan talon, pihasaunan ja tontin arvo ovat kiinteistöveroilmoituksen jälleenhankinta-arvoja. Syitä siihen avaan postauksessa, jossa pyörittelin lukuja koskien meijän nettovarallisuutta ekaa kertaa. Tästä pääset lukemaan postauksen nettovarallisuus x 3.

Jatkossa nettovarallisuuden laskennassa huomioin tileillä olevista rahoista vain pikkupuskurissa ja varsinaisessa puskurissa säästössä olevat rahat. En huomioi ollenkaan käyttörahoja tai tulevia hankintoja varten jemmattuja rahoja. Tämän vuoksi näyttää, että oltaisiin otettu takapakkia viimeisimpään nettovarallisuuslaskelmaan verrattuna.

Kuinka usein muuten laskette oman nettovarallisuutenne? Entäs onko toiveita sen suhteen, kuinka usein tykkäisitte seurata meijän nettovarallisuuden kehitystä?

4 kommenttia:

 1. Itsellä ei ole tällä hetkellä taloa tai muutakaan kiinteää ominaisuutta, eikä velkaakaan toisaalta, eli varallisuutta on ”vaan” sijoitukset - toki tällä saa mukavasti oltua aina plussalla, hehe :D tavallaan en siis laske sitä ikinä, mutta käytännössä vilkuilen Nordnettiä monta kertaa päivässä eli olen liiankin selvillä muuttuvista tilanteista...

  Sopiva väli seurailla nettovarallisuutta olisi mielestäni joko puolivuosittain tai kvartaaleittain. Ei liian tihuvaan mutta säännöllisesti kuitenkin. Mutta itse tietty parhaiten tiedät mikä toimii teillä parhaiten, ja vääristäiskö sitten maataloustoiminnan kausivaihtelut sitä kovasti tms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän turhan usein tulee itelläkin sijoitusten tilannetta kurkittua 😄

   Poista
 2. Sulla on älyttömän mielenkiintoinen blogi ♥️. Nämä kaikki jutut on alkanu kiinnostaan itseänikin kuten myös ylimääräisen tavaran poishävittäminen. Budjetissa pysymisestä ja tavaran hävittämisestä tulee nykyään paljon parempi mieli kuin tavaran hamstraamisesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...