Säästötavoite instassa

23. tammikuuta 2022

Ruokalista vko 4

 

Aurinkokuivattuja tomaatteja on jääkaapissa avattu purkki, ne pääsevät yhdessä ruokakerman ja soijakastikeen kanssa pastan kaveriksi tai siis kastike syödään ihan vaan tumman makaronin kera.

Vanha tuttu, helppo ja hyvänmakuinen uuniseiti koskenlaskijasoosin ja pottujen kera on toinen viikon kalaruuista.

Lasagnea piti syödä jo aiemmin, mutta se jäi silloin välistä, kun muuta ruokaa oli riittämiin jäljellä. Josko nyt kuitenkin saisi sen avatun lasagnelevypaketin käytettyä ja kuivattujen linssien varastoa pienennettyä (linssejä hamstrasin cittarin tarjouksesta viime vuonna useamman paketin ja vielä muutama on jäljellä).

Uusi testattava resepti on smetanakuha, täytyy toivoa että sitä ens viikolla kalatiskistä löytyy. Muikkujen kanssa kävi tuuri, sillä kuorma oli juuri tullut, kun viime viikolla kalatiskiltä muikkuja kysyttiin eli aika pienestä oli kiinni, että oltaisiin ilman jääty.

Loman kunniaksi "roskaruokaa" parina päivänä, molemmat näistä toki periaatteessa tuttuja ruokia, mutta uusilla täytteillä.

Sunnuntain sopan pääraaka-aineina ensi viikolla ovat maapähkinävoin jämät sekä porkkana. Kuulostaa hyvältä, katsotaan meneekö resepti jatkoon.

2 kommenttia:

  1. Mitä tuohon uuniseitiin tulee? Määrällisesti. Meillä tykätään seitistä uunissa kerma-sinappi-suola-kastikkeessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen tällä k-ruoka ohjeella:
      https://www.k-ruoka.fi/reseptit/koskenlaskija-uunikala

      Jos lähiaikoina ei oo tiedossa muuta ruokaa, johon koskenlaskijaa menisi, niin pistän koko paketin. Tilliä saksin sekaan yhden ruukullisen (tai kuivattuna vähän vajaa ruokalusikallisen).

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...