31. joulukuuta 2021

Marras- & joulukuun tavaraseuranta

 

Marraskuun lopussa pidettiin suunnitellusti tavaranostopäivä. Alkukuusta tuli ylimääräinen tavaraosto, sillä kauppakassit unohtuivat kotiin. Kaupassa en tajunnut koko asiaa, ihan automaattisesti vaan pistin kassin hihnalle ja näin ollen vasta pari päivää myöhemmin tajusin, että tämä hutiostos johti siihen, että asettamani haaste vain neljästä tavaranostopäivästä vesittyi. Tavaraa ostettiin vuoden aikana viitenä päivänä. Jos olisin tämän siellä kaupassa älynnyt, niin oltaisiin ostettu muutkin ostoslistalla olleet tavarat silloin (toki olisin jäänyt ilman synttärilahjaksi ostamaani muumimukia, mutta se olikin heräteostos muutenkin). Tässä kävi nyt vähän sama juttu kuin viime vuoden ostolakon kanssa, sekään ei toteutunut ihan, sillä koiran korvanputsaamista varten piti ostaaa vanupuikkoja. Olen kuitenkin molemmista ostorajoitusvuosistani ylpeä, vaikkei suoritukset täysin nappiin menneetkään. Ensi vuodelle en aseta ostorajoitteita, joka aiheuttaa hieman jännitystä kuinka mahtaa käydä. Toivon kovasti ettei ostelu pääse lähtemään lapasesta ja sitä hillitäkseni aion jatkaa tavaraseurantaa. Joulukuusta sanotaan, että se on yleensä se kaikista tavararikkain kuukausi, ainakin mitä tulee sisään tuleviin tavaroihin. Näin myös meillä, vaikkei tammi- ja elokuun luvutkaan kovin kauaksi joulukuusta jääneet.

Joulukuun sisään tulleet tavarat olivat luonnollisesti joululahjoja. Vähän kyllä kirosin, kun isäntä sai pomoltaan termarin, sillä olin semmoista hänelle joululahjaksi toivonut. Nyt termareita on sitten kaksi, joista toinen käytössä ja toinen kaapissa odottamassa toisen hajoamista. Kastellin työntekijöilleen antama reppukin on periaatteessa meille ihan turha, tosin isäntä otti sen nyt työeväiden kuljetukseen kulahtaneen ja osittain risan kangaskassin tilalle. Vaatehuoneessa olisi kuitenkin ollut reppu jo valmiiksi, joka olisi siihen tehtävään sopinut.

Joulukuussa tehdyt poistot liittyivät nekin suureksi osin jouluun. Kuten listasta voi päätellä teen joululahjat itse. Osa näistä tuotteista on valmistunut jo aiemmin eli vaatehuoneen kätköistä kaivelin paketteihin täytettä. Lahjottaville lapsille valkkasin niin ikään kampetta jo olemassa olevista leluista ja peleistä, jotka on meille kulkeutuneet pääosin paikallisen roskalavaryhmän kautta ja osa ostettu kirppikseltä. Onneksi joulukuukin päättyi tilanteeseen, jossa meiltä lähti enemmän tavaraa pois kuin tuli sisälle.

Sitten se koko vuoden tilanne. Tavoitehan oli saada tavaravirran lopputulemaksi -60 tavaraa. Ilokseni voin todeta tuplanneeni tavoitteen! Kun lasketaan yhteen sisään tulleet ja pois lähteneet tavarat on poistettuja 120 enemmän. Sisään tulleita tavaroita on yhteensä 111 kpl ja rahaa niihin on mennyt yhteensä 610,26 euroa. Poistettuja tavaroita tälle vuodelle kertyi 231 kpl, tänä vuonna en myynyt yhtään tavaraa, kaikki lähtivät kiertoon ilmaiseksi tai päätyivät roskiin. Ensi vuodelle olen vähän mielessäni jo kaavaillut poistettavia tavaroita. Poistolistalla ovat muun muassa viinilasit, joita ei ole käytetty juuri ollenkaan. Silloin harvoin jos meillä juodaan viiniä, niin kyllä siihen passaa varmasti ihan hyvin tavallinenkin lasi. Skumppaakaan ei tule liiemmin kilisteltyä, tosin koronan vuoksihan ei nyt mitään juhlia muutenkaan uskaltaisi pitää. Niiden suhteen olen vielä vähän kahden vaiheilla pistänkö myyntiin vaiko en, mutta ainakin valkkari- ja punkkulasit joutaa lähtemään. Glögilasien kohtaloa pähkäilen myös, kahelleen jos juodan glögiä niin otetaan muumimukit, joten kaipa se mahdollisille vieraille maistuisi se glögi tsaikkalasin sijasta muumimukista myös. Numereelisia tavoitteita en meinaa tulevalle vuodelle tavarapaljouden karsimiselle asettaa. Paitsi sen, että poistoja pitää tulla enemmän kuin tavaraa kulkeutuu sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Syytingin toteutunut hinta 2021

Jos et satu muistamaan tai olet juuri tänne eksynyt, niin käyppäs kurkkaamassa viime vuoden syytingin hintapostauksesta löytyvät taustatiedo...