28. joulukuuta 2021

Joulu 2021

 

Joulun hintalappu

Ruoka 90,90e
Isäntä tahtoo 10 kilon kinkun, joten sika haukkasi ruokakuluista suurimman osan (toki sitä syödään vielä joulun jälkeenkin, mutta ilman joulua ei ostettaisi koko kinkkua, joten siksi on kokonaisuudessaan joulun kulu). Graavilohta ei tänä vuonna saatu laisinkaan, kun sen kohdalla kaupassa oli pelkkää tyhjää. Mun lähisuku kerääntyy meille aina joulupäivänä syömään ja tuovat tullessaan tarjottavaa myös, osa jämistä jää meille sen myötä. Meijän osuus joulupöytään on kinkun lisäksi salaatit, perunat, leivät ja laatikot sekä kahvipöytä. Muut tuovat pateet, kalat, kalkkunan ja jälkkärin. Tänä vuonna meille jäi joulupöydästä syötäväksi lohta (graavattua ja savustettua), puolikas kalkkuna (osa päätyi pakkaseen ja sieltä kuluu isännän eväspiirakoihin), pateita jäi myös meille ja jälkkärinä ollut hedelmäsalaattia. Leipiä varten ostettuja jauhoja ja muita normaaleja ruokakamppeita en tähän joulun ruokamenoihin listannut, sillä ne olisi ostettu joka tapauksessa. Maidolle ja munille en niin ikään laskenut hintaa, niitä kun meillä otetaan käyttöön ihan vain laaduntarkkailusyistä.


Herkut 6,94e
Isännälle jouluolut ja joulukarkeiksi pelkkä lakupussi. Tarkoitus oli ostaa muutakin, mutta käydessämme Prismassa 22.12. illalla oli karkkihyllytkin kala- ja tillihyllyn lisäksi tyhjinä (ihmettelen kyllä suuresti sitä, että otin hyllystä toiseksi viimeisen kaurahiutalepaketin, mitenköhän niidenkin menekki näin joulun alla on ollut niin suurta?). Ollaan toki mussutettu suklaata ja muita herkkuja ihan tarpeeksi koko joulukuu, mutta ne herkut on menneet vapaa-ajan budjetista, tähän laskin mukaan vain vartavasten jouluksi 24.-26.12. tarkoitetut herkut.

Kukat 12,07e
Hyasintin ostin jo alkukuusta ja vikalla kauppareissulla mukaan tarttuivat ruusu- ja tulppaanikimppu jotka päätyivät kuusenhavujen kanssa koristamaan joulupöytää. Nämä kukat raaskin ostaa ihan vain sen vuoksi, että olin onnistunut säästämään joulua varten etukäteen. Mikäli korvamerkittyä joulurahaa ei olisi ollut, en varmaankaan olisi raaskinut kukkia ostaa. Vaan kyllä niistä sen verran iloa on, että ihan kannattava ostos

Lahjat 205,80e
Teen lahjat pääsääntöisesti itse, joten tarkkaa summaa on hankala laskea. Osa materiaaleista saattaa olla useammankin vuoden takaa, joten hintoja on hankala arvioida. Enkä edes muista mitkä kaikki tarvikkeista on saatuja ja mitkä itse ostettuja. Askartelu- ja käsityömateriaaleja en ostanut tänä vuonna lahjoja varten (enkä viime vuonna ollenkaan), kaikki syntyivät jo olemassa olevia tarvikkeita hyödyntäen. Leivontatarvikkeisiin ja itse tehtyihin karkkeihin sekä karkkikuusten materiaaleihin meni rahaa tänä vuonna noin 86,10 euroa ja tämä summa mahdollisti joulumuistamiset 15 ihmiselle. Isännälle ostamani lahja maksoi 69,70 euroa ja hänen minulle ostama lahja 50 euroa.

Jouluun oli varattu rahaa yhteensä 400 euroa, joista siis kului kaikkiaan jouluun 315,71 euroa. Ylijääneet rahat hupenivat käytännössä auton tankkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Syytingin toteutunut hinta 2021

Jos et satu muistamaan tai olet juuri tänne eksynyt, niin käyppäs kurkkaamassa viime vuoden syytingin hintapostauksesta löytyvät taustatiedo...