Säästötavoite instassa

1. lokakuuta 2021

Syyskuun yhteenveto

 

Syyskuun käyttörahat koostuivat elokuulta siirtyneestä 3 870 eurosta ja suoraan rahastoon menneistä s-bonuksista 17,77e. Joku saattaa muistaa, että elokuultahan piti siirtyä huomattavasti enemmän rahaa syyskuulle (tarkemmin sanottuna 6 370 euroa). Jätin kuitenkin 2 500 euroa välitilille puskuriksi sellaisten kuukausien varalle, jos ja kun ei saada tuloja tarpeeksi. Käytännössä helposti otettavissa sukan varressa on nyt ensi vuodelle yhden kuukauden rahat. Päädyin selkiyttämään budjettia sen verran, että jätin seuraavalle kuulle siirtyvät rahat pois näkyvistä ja siirrän ne suoraan välitilille ilman siistimistä.

Autotili sai täytettä suunnitellusti, kuten myös velkojen maksu tili. Asumisen tilille meni enemmän rahaa, jotta sitä saatiin paikattua ajan tasalle myös ja varauduttua isompaan vesilaskuunkin siinä samalla. Auton vakuutus meni ihan käyttörahoista, koska ei sinne autoa varten perustetulle jemmatilille mitenkään suuria summia ole sivuun saatu. Ei läheskään sitä 200 euroa kuussa, mikä sinne pitäisi mennä. Pankin palvelumaksun unohdin ihan tyystin koko budjetista, se kun menee yleensä bonuksista (tällä kertaa op bonukset oli käytetty jo vakuutuslaskuihin ja muihin palvelumaksuihin, joten vähän piti oikeaa rahaakin pulittaa). Ruokaan meni budjetoitua vähemmän rahaa ja hyvä niin. Lapset pääsivät lähtemään kotiinsa viikkoa aiemmin, mitä alun perin suunniteltiin, joten se vaikutti toki ruokamenoihin myös. Koti kategoria sisältää vessapaperia (oli muuten kallista paperia, serlan keltaista ei oo enää 40 rll pakettia, vaan 24 rll maksoi yli 7,20e), vessanpesuaineen, konetiskitabletteja ja suodatinpusseja. Hygienia kategoria sisältää lasten hammastahnan (on muuten pahanmakuista, kun käytetään sitä nyt pois, ettei jää pyörimään kaapin perukoille) ja paketin panadolia. Autoiluun meni rahaa vähän enemmän kun aattelin, on kyllä sikahintasta dieseliä, jota kuluu kun isäntä ajaa tällä hetkellä noin 100 kilsaa päivässä (onneksi ei sentään sen enempää). Lemmikeille ei ostettu juuri mitään, mutta siirsin 40 euroa lemmikkien jemmatilille. Vapaa-aika budjetti sisältää herkkuja 29,65 euron edestä, lisäksi ostettiin hiilihapotuslaitteeseen täyttöpullo ja kukkasipuleita sekä poistohintainen pioni.
 
Sijotuksiin meni se 30e + s-bonukset, kuten yleensäkin. Pikku puskuri lihoi ihan kivasti korttimaksujen ja tilien tasauksen myötä sekä vielä kuun lopussa ylimääräiseksi jääneen 15 euron verran. 52 viikon säästöhaasteen mukaisesti 150 euroa meni sivuun. Käteen jäävä 10 euroa saa jäädä isännän käyttötilin pohjakassaan, sillä aiemmin sinne valikoitunut 60 euron summa ei enää piisaa täyttämään tankkia, joten nostetaan summa vastaamaan nykyistä hintaa.
 


 
 
Firman tilin saldo oli 1.9. -6 836,97 euroa, syyskuun lopussa saldo oli -7 425,76e. Eli tilin limittiä otettiin käyttöön lisää. Onneksi ei tarttenut nostaa rahaa tekemästään työstä tässäkään kuussa, kun muut tulot riittää kattamaan yksityistalouden menot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...