29. lokakuuta 2021

Marraskuun budjetti

 

 

Marraskuussa 52 viikon säästöön menee hulppeat 230 euroa. Myös autoilu vienee älyttömän määrän euroja, sillä marraskuuhun mahtuu aikas monta arkipäivää, jolloin isäntä kaiketi palkkatöihin pääsee eli kilometrejä karttuu. Muutoin aika perus, ei mitään kovin kummallista tiedossa. Vessapaperia tarvii ostaa, joten koti kategoria on isompi kuin yleensä. Vapaa-aika kategoria sisältää myös joulujuttuja, niiden osalta en tiedä tehdäänkö vielä hankintoja vaiko ei. Se riippuu siitä, valikoituuko black friday vuoden viimeiseksi tavaran ostopäiväksi vaiko ei. Asumisen tilille kuukausittain menevää summaa pienensin 20 eurolla, se oli vähän yläkanttiin laskettu, joten ehkäpä se 400e kuukautta kohden piisaa, etenkin jos yllättäviä kuluja ei juurikaan tule.
 
 
Marraskuussa tilille kilahtaa myös veronpalautukset. Maaliskuun suunnitelma veronpalautusten käytöstä ei nyt ihan kyllä toteudu.


Pikku puskuri ei tule vielä veronpalautuksilla ihan täyteen, mutta onhan tässä koko marraskuu ja joulukuu aikaa työntää sinne roposia niiden korttimaksuista siirtyvien vitosten lisäksi. Velkojen maksu tilin paikkaamiseen tarvitaan 1 100e, jotta päästään siihen summaan mikä tilillä oli tarkoitus olla tähän mennessä. Pääasia on kuitenkin, että saadaan maksettua meijän vanhemmilta lainattuja rahoja takaisin useammalla tonnilla. Asumisen tilille menee 800 euroa olkkarin sisustusta varten, josko vihdoin ens vuoden aikana saataisiin tehtyä kirjahyllyt ja kaappi telkkarille. Joulua varten vähäsen lisää rahaa (keksin mielestäni isännälle hyvän lahjan, joka tulee maksamaan noin 80 euroa, joten lahjabudjettia tarvii vähän kasvattaa). Sijoituksiin ja puskuriin riittää rahaa edes vähän, vaikka ihan elämistäkin varten on pakko veronpalautuksista iso osa käyttää. Firman tililtä kun ei oikein rahaa yksityisoton tekemistä varten ole, joten mielummin yritän riipiä rahaa käyttöön muualta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Joulukuun budjetti

    Joulukuussa aloitan säästämään kesää varten, tänä vuonna säästin alkuvuodesta ensin 35e/kk kesään ja loppu vuoden ajan 40e/kk jouluun. N...