Säästötavoite instassa

30. heinäkuuta 2021

Elokuun budjetti

 


Nuoremmat hoitolapset ovat ilonamme toistaiseksi, joten autotilille alunperin tarkoitettu 200e jemmaraha siirtyi suoraan osaksi ruokabudjettia. (Kulukorvaus lasten meillä viettämästä ajasta maksetaan aina takautuvasti seuraavan kuun lopussa yhdessä hoitopalkkion kanssa.)

Velkojen maksu jemmassa on monen kuukauden vaje, jota ylimääräinen viiskymppiä ei kata lähellekkään, mutta paikkauksen alku se on sekin raha.

Muutoin budjetti on suht normaali. Asumisen jemmatililtä menee elokuussa maksuun mittaturva vakuutus.Sähkölasku on viime vuoteen perustuva arvio, jonkin verran täytyy varmaan sähkölaskun arvioitua summaa nostaa, kun lapset ovat täällä nyt enemmän. Vuoden lopussa maksettavan vesilaskun arvioitua summaa pitää sitäkin nostaa huomattavasti (maksetaan siis koko vuoden vesi kerralla). 

Elokuun budjetti on täynnä kysymysmerkkejä, joten sitä ei ole tarkoitus noudattaa orjallisesti. Elokuuhun lähdetään vähän takki auki katsomaan mitä se tuo tullessaan. Raha-asiat ei oo päällimmäisenä mielessä, mutta toki menot kirjataan ylös. Vaan nyt en aio ottaa yhtään stressiä siitä kuluuko raha budjetin mukaan vaiko ei. Jos tulee ylityksiä, niin otetaan rahaa pikku puskurista ja paikataan sitä sitten syyskuussa.

Elokuussa on ostoslistalla vähän vaatetta, mulle rintsikat ja isännälle parit bokserit. Pitkästä aikaa menee rahaa vaatteisiin, keväällä ostin kumpparit, mutta sitä aiempi vaatekategorian osto taisi olla joulukuussa 2019. Vessapaperin lisäksi koti kategoriassa on muun muassa nastoja, jotta saadaan lastenhuoneen seinälle laitettua taideteoksia.

Jätän muuten mahdolliset lapsille hommattavat jutut noitten rajattujen tavaran ostopäivien ulkopuolelle. Ja ne lasten tavarat, jotka ei oo meille pysyvästi jäämässä, jätän myös kirjaamatta tavaraseurannassa. Eli meijän huushollin tavaramäärä ei muutu, mikäli meille tullut tavara lähtee lapsen mukaan tämän lähtiessä kotiinsa. Mutta jos hommataan lapsille jotain mikä jää tänne, niin ilman muuta ne kasvattaa meijän talouden tavaramäärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...