Säästötavoite instassa

1. heinäkuuta 2021

Kesäkuun yhteenveto

 


Kesäkuun käyttörahat koostuivat toukokuulta siirtyneestä 1700 eurosta sekä kesäjemmasta otetusta 60 eurosta ja suoraan rahastoon menneistä s-bonuksista 10,72e. Muita tuloja toukokuussa olivat tukiperhepalkkio toukokuun lastenhoidoista 1 552,78 euroa sekä firman tililtä tehty 350 euron yksityisotto. Kesäkuulle siirtyi toukokuussa tienatut rahat siistittyinä eli yhteensä 1 900 euroa.
 
Velkojen maksu jemmaan ei mennyt neljää hunttia tässäkään kuussa, autotilillekään ei piisannut rahaa. Asuminen tilille meni naurettavat 1,14e, ihan vaan sen vuoksi, että tili jäi tasasummaan sen jälkeen, kun maksoin sieltä meidän talon osuuden kiinteistöverosta (574e) sekä mittaturva vakuutuksen erän (267,14e).
 
Ruokabudjetti ylittyi taas, tällä kertaa suurin syy oli mansikoissa. Käytiin kesäkuun vikana päivänä läheisellä mansikkatilalla poimimassa vähän reilu 10 kiloa mansikoita pakkaseen (5e/kg). Alun perin olin suunnitellut, että ostetaan mansikat vasta heinäkuussa. Vikalle lomapäivälle ei ollut tekemistä ja tilillä oli vielä sopivasti rahaa, joten lähdetiin sitten kuitenkin poimimaan itse. Olin ajatellut että yhden 5 kilon lootan ostaisin, hinnat on pyörineet täällä päin siinä 40-45 euron kieppeillä. En olisi raaskinut ostaa kuin yhden laatikon, joten tunnin homma kahelleen keräten ei tuntunut pahalta, kun sai yhden lootan hinnalla melkein tuplamäärän mansikoita. Koti kategoriassa on leivinpaperia, foliota, suodatinpusseja ja sen semmoista, hygienia kategoria sisältää hammastahnaa ja hammaslankaa.
 
Autoiluun ei liiemmin mennyt rahaa kesäkuussakaan, sillä isäntä oli koko kuukauden kotona töissä. Tehtiin lomalla pari retkeä, maanantaina käytiin Strömforssin ruukissa mattopyykillä ja tiistaina Porvoossa. Ilman näitä loma aktiviteetteja olisi piisannut yksi tankkaus koko kuussa. Vapaa-ajan budjetti ylittyi herkkujen vuoksi, isännän kotona olevat saunakalja varastot alkavat ehtyä, joten muutamia alkoholijuomiakin on ostettu vuoden tauon jälkeen. Kokonaan miinukselle mentiin vain sen vuoksi, koska ostettiin jätskit käteisellä, jota oli lompakossa valmiina.

Sijoituksiin päätyi nordnettiin automaattisesti menevä 30 euroa ja s-bonukset. Pikku puskuriin meni tuttuun tapaan kaikki epämääräiset tilien saldon tasaamisesta syntyneet hilut sekä automaattisesti 5 euroa per korttimaksu. 365säästö ja 52 viikon säästö lihosivat suunnitellusti. Pikku puskuri on nyt lihonnut tonnin kokoiseksi eli puoli väli on saavutettu. Pikku puskuri on tosiaan meillä se helposti saatavilla oleva hätävararahasto, jonka summaksi on tarkoitus saada 2 000 euroa. Pikku puskurin olisi tarkoitus tulla täyteen tän vuoden loppuun mennessä. Vähän tarvinnee avittaa veronpalautusrahoilla, jotta tavoite varmasti täyttyy. Kun pikku puskuri on täynnä on tarkoitus ruveta siirtämään korttimaksuista ja tilin tasauksista kertyvät hilut sinne varsinaiseen puskuriin.
 


 
Firman tilin saldo 1.6. -7 355,70e ja kesäkuun loppuessa saldo oli -2 972,82e eli muutaman huonomman kuukauden jälkeen saatiin tilin saldoa hilattua lähemmäs nollaa 4 382,88 eurolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...