Säästötavoite instassa

30. huhtikuuta 2021

Toukokuun budjetti

Toukokuussa rahaa on käytössä meidän taloudessa yhteensä 1 700 euroa (tänään oli korkotukilainan lyhennys, joten firman tili on nyt rutkasti miinuksella, joten minimi yksityisotolla mennään).

Op bonukset meni suurilta osin vakuutuksiin, joten pankin palveluista täytyy maksaa ihan rahalla. Koska tuo 1 700 euroa tuntuu tosi vähältä ei siitä riitä jemmaan eli velkojen maksu, asuminen tai autotilille mitään.

Kesäjemmaan laitoin suunnitellun summan, kun alkaa käymään tää jatkuva kotona kökkiminen voimille. Kun duunit on tässä kotona, niin nyt kun koronan takia on ne harvat vapaapäivät oltu myös kotona, niin työjutut on koko ajan mielessä. Joten jos vain suinkin mahdollista niin kesällä ois kiva tehdä ees päiväretkiä töiden lomassa tässä lähiseuduilla.

Ruokabudjettia jo sivusinkin, mutta tosiaan tuosta 310 eurosta menee 160e lihoihin. Käytössä siis 150e ruokakauppaan. Ajattelin kokeilla viikko budjettia eli viikoilla 19, 20 ja 21 on käytössä 50e/vko (viikolle 18 on eväät jo ostettu huhtikuussa).

Autoiluun laitoin 200e (~ 3 tankkausta). Isännälle olisi kyllä töitä siedettävän ajomatkan päässä, mutta toukokuussa piisaa kotonakin tekemistä muun muassa peltotöiden parissa.

Molemmille koirille ostettiin ruokasäkit huhtikuussa, joten kovin paljoa rahaa ei lemmikkeihin pitäisi toukokuussa upota.

Nordnettiin pistän nyt 30e/kk, kun asuntolainan vuosittaisen koron tarkastuksen myötä jäi "ylimääräistä" rahaa 15 euroa. Se saa siis mennä sijotuksiin.

Säästöhaasteista en halua tinkiä, vaikka se tarkoittaakin sitä ettei puskurit pääse lihomaan. Toki pikku puskuriin siirtyy automaattisesti se 5e/korttiosto ja sekalaiset hilut. Pyrin kyllä siihen, ettei sinne siirtyneitä rahoja tarttisi ottaa takaisin käyttöön.

Hyvää vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...