Säästötavoite instassa

1. huhtikuuta 2021

Maaliskuun yhteenveto


Maaliskuun käyttörahat koostuivat helmikuulta siirtyneestä 2 500 eurosta sekä suoraan rahastoon menneistä s-bonuksista 22,94e. Tulot koostuivat isännän palkoista, jotka olivat yhteensä 1 546,16 euroa, tukiperhepalkkiosta helmikuulta 776,39 euroa sekä firman tililtä tehdystä 340 euron yksityisotosta. Maaliskuulle suunniteltu käyttöraha ei riittänyt, joten maaliskuussa tienatuista rahoista käyttöön (osittain säästöön) päätyi 82,55 euroa. Siispä huhtikuulle käyttörahaksi siirtyi 2 580 euroa.

Yllätysmenoilta ei vältytty, verkkopankkiin saapui jäteyhtiön lasku. En jaksa tätä koskaan etukäteen laskea milloin tulee, kun tulee niin harvoin ja kyse on niin pienestä laskusta. Meillä tosiaan tyhjennetään tuo loppujäteasia 12 viikon välein, ja 2/3 roskista syntyy maataloudesta ja tuo jäljelle jäävä 1/3 jaetaan kahtia meijän talon ja alatalon piikkiin. Joten tuo muutama euro ei kyllä budjettia kaada, vaikka puskista tuleekin.
 
Ruokabudjetti alittui, tosin olosuhteiden pakosta. Nälkää ei nähty, vaikkei loppu kuusta kaupassa käyty. Ihan ei siis toteutunut ennakkoon suunniteltu ruokalista, vaan osa ruokalajeista lykättiin hamaan tulevaisuuteen ja muutamana päivänä syötiin jämistä jatkettuja sörsseleitä. Oman mahan sijasta nuo "ylimääräiset" eurot päätyivät auton mahaan. Koirille ei ostettu ruoka vielä maaliskuussakaan (sitä kuitenkin on vielä, joten ei ketään nälässä pidetä), auton mahaan päätyivät nekin roposet. Vapaa-aika budjetista ostettiin vapaapäivien kunniaksi karkkia ja jätskiä.
 
Sijoituksiin päätyi nordnettiin automaattisesti menevä 15 euroa ja s-bonukset. Pikku puskuri pääsi lihomaan ihan mukavan summan, kun laitoin kaikki epämääräiset tilien saldon tasaamisesta syntyneet hilut sinne. Lisäksi korotin taas isännän korttimaksujen myötä automaattisesti siirtyvää summaa, nyt kortin vingutaminen "maksaa" 5 euroa kerta. Puskuri, 365säästö sekä 52 viikon säästö lihosivat suunnitellusti.

Excelin ulkopuolelle jäi käynti Plantagenissa, josta ostin viherkasveja, joihin käytin aiemmin tienaamiani lahjakortteja 60 eurolla (vielä on siis kesää varten jemmassa 40e).
 
 

 
 
Firman tilin saldo 1.3. oli -4962,73e ja maaliskuun lopussa tilanne (yksityisoton jälkeen) on -6034,18e eli väärään suuntaan mentiin 1 071,45 euroa. Käytännössä siis helmikuun edistymisen verran mentiin takapakkia, ens kuun korkotukilainan lyhennystä odotellessa... Onneksi oon saanut jemmattua alveja varten toiselle tilille rahaa, sieltä tarvii varmaankin vähän lainata rahaa, kun huhtikuulle piisaa menoeriä rehujen sun muiden muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...