Säästötavoite instassa

26. helmikuuta 2021

Helmikuun yhteenveto

Helmikuuta on kyllä vielä pari päivää jäljellä, mutta eipä sitä rahaa nyt viikonloppuna ole mihinkään tarve käyttää. Hyvin siis joutaa jo niputtamaan tän kuun pakettiin ja vertaamaan miten pysyttiin budjetissa.
 
 
Helmikuuun käyttöraha koostui tammikuulta siirretystä 2 000 eurosta, s-bonuksista 21,17e, tänään tilille kilahtaneesta tukiperhepalkkiosta 1 242,22 euroa sekä 1 260 euron yksityisotosta (joista kaksi jälkimmäistä siirtyvät maaliskuulle käyttörahaksi paitsi tukiperhepalkkiosta meni 2,22 euroa pikku puskuriin).
 
Auto tilille ei päätynyt mitään ja alun perin asumisen käyttösäästöönkään ei pitänyt mennä mitään (sieltä kyllä lähti vakuutuslasku 305,94 euroa). Kävi kuitenkin niin, että tänään tilillä oli vielä 105 euroa, jonka päädyin jakamaan asumistilin, lemmikkien puskurin, pikku puskurin ja sijoitusten kesken.

Puhelinlaskuihin ei mennyt rahaa ollenkaan, sillä vaihdettiin isännänkin puhelinliittymä mun omistukseen, niin saatiin molemmat liittymät samalle laskulle. Tää helpottaa myös kilpailuttamista, sillä isäntä ei jaksa hommaa kovin hyvin hoitaa, joten nyt kun mä omistan sen liittymän niin pystyn tekemään kilpailuttamishommankin. Näin ollen puhelinlaskun eräpäivä siirtyi maaliskuun puolelle.

Ruokabudjetti ylittyi taas. Mitään kovin järkevää selitystä en asialle keksi. Osittain ylittyminen johtuu varmaankin siitä, että ostin vähän varastoon kun halvalla sai. Käytiin siis hamstraamassa cittarista muun muassa punaisia linssejä (1e/pkt, normihinta prismassa 1,55e/pkt) joten säästöä syntyi pitkässä juoksussa kuitenkin ihan hyvin. Yksi silmiin pistävä ero viime kuuhun verrattuna mun ruokabudjetin seuraamistaulukossa on lihankorvikkeiden summa. Mifua, härkistä, tofua sun muita vastaavia kylmähyllyn valmisteita on ostettu miltei kahella kympillä. Se kertoo ainakin siitä, että uusia reseptejä on testailtu ahkerasti. Ja toki myös siitä, että tällä hetkellä pakastimessa ei ole naudanlihaa ollenkaan. Myös kukkopojat tepastelevat vielä kanalassa. Siispä lihankorvikkeita on ollut käytössä jonkin verran. Hedelmiä ja kasviksia ostettiin myös vähän reilummin kuin tammikuussa. Myös ruoanlaittoon liittyviä juustotuotteita meni enemmän kuin viime kuussa, koskenlaskijaa ja juustoraastetta on sujahtanut ruokaan jos toiseenkin. Ruokabudjetti ylittyi yhteensä 21,95 euroa.

Lemmikkien budjetti ei pitänyt tässäkään kuussa. Periaatteessa ylitystä tuli vain 1,79 euroa, sillä 20 euroa sujahti lemmikkien puskuriin. Sirun sterilointiin pitäisi säästää rahaa, kun tuntuu että tuo on juoksu juoksulta enemmän ja enemmän dramaqueen. Lemmikkien ruokien ja kissan vessassa käytettävän puupelletin lisäksi Ruskan kontrollikäynti eläinlääkärissä maksoi 15e, uusi korvalääke 17,16e ja kissojen matolääke 11,70e.
 
Autoilu budjetti alittui reilusti tässäkin kuussa. Yhdellä tankkauksella selvittiin, kun eipä isännällä ollut helmikuussakaan palkkatöitä. Sentään jonkin verran mettähommat edistyi ja osa sahapuista on nyt kaadettu.

Sijotuksiin meni automaattisen 15e nordnet siirron lisäksi s-bonukset sekä ylimääränen 50 euroa. Pikku puskuriin meni tilien tasaamisen ja korttimaksujen (3,5e/maksu) lisäksi ylimääräiset 15 euroa. Varsinainen puskuri ei lihonnut senttiäkään. Tällä hetkellä tuntuu, että tahdon saada tuon parin tonnin pikku puskurin täyteen ensisijaisesti. Vielä on kyllä matkaa tavotteeseen, tilanne tällä hetkellä on 758,41e/2000e.

Prosentuaalisesti helmikuu näyttää tältä:
 
 
Jemmaan siirrot sisältää velkojen maksu jemman, asumistilin ja autotilin sekä siirron maaliskuulle.




Firman tilin saldo 1.2. oli -6387,35e ja helmikuun lopussa tilanne (yksityisoton jälkeen) on -4962,73e eli edistystä oikeaan suuntaan 1 427,32 euroa.

5 kommenttia:

  1. Hei!

    Tämä kysymys ei liity varsinaisesti blogisi aiheeseen, mutta olemme miettineet tukiperheeksi ryhtymistä ja olisi kiva kuulla kokemuksia siitä. Käykö teillä monta lasta ja kuinka usein? Lapsille kotinne on varmasti ihana ympäristö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä käy tällä hetkellä kahden perheen lapset. Molemmissa perheissä on kolme lasta. Toisen perheen lapset käyvät noin kerran kuussa, toisen perheen lapset noin kolmen viikon välein. Me ollaan tukiperheenä kahen perheen lapsille yhtä aikaa, koska täällä päin ei kuulemma ole liiemmin tukiperheitä, jotka pystyisivät ottamaan kolme lasta hoitoon kerralla.

      Poista
  2. Hei! Ja kiitos hyvästä blogijutusta! Onkohan tuossa 39e/kk vielä molempien puhelinlaskut vai vain yhden? Se tuntuu yhden liittymäksi melko kalliilta ja kilpailuttamalla voisi säästää. Toki nyt teillä oli molempien laskut menossa könttään, missä varmaan tulee säästöä jatkossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, sori kun vasta nyt huomasin kommenttisi. Summa sisältää kyllä molempien puhelinlaskut.

      Poista
  3. Edulliset liittymät siis kyseessä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...