Säästötavoite instassa

3. helmikuuta 2021

Tammikuun yhteenveto

 

Tammikuun tulot muodostuivat joulukuulta siirretystä 2 800 euron käyttörahasta, 22,13e s-bonuksista, 904,99e tukiperhepalkkiosta ja 1 100e yksityisotosta. Näistä kaksi jälkimmäistä muodostavat helmikuun käyttörahan (paitsi tukiperhepalkkiosta 4,99e päätyi jo tammikuussa pikku puskuriin).

Budjetti vähän venyi ja paukkui, mutta kokonaisuus kuitenkin säilyi vaikka osa kategorioista ylittyi ihan reilusti.

Asuminen tilille päätyi 0,94e ekstraa, sillä helmikuussa tililtä menee vakuutuslasku (koska se ei helmikuun budjettiin mahtunut) ja tahdon tilin jäävän tasasummaan 😅

Ruokabudjetti ylittyi 21,75e koska menin tilaamaan hyötykasvien siemeniä, ilman että ajattelin koko budjettia. Klik vaan ja ostoskoriin, pari klikkausta lisää ja maksettu. Sit vasta tajusin ajatella, että eihän tammikuun ruokabudjetissa ollu oikein varaa millekään ylimääräselle.🤦‍ Siemenet maksoivat 20,40e eli ois se budjetti näemmä paukkunut joka tapauksessa...

Koti kategoriaan budjetoin iv-koneen suodattimet, mutta unohdin tiskikoneen tiivisteen, joten ylitys johtuu siitä.

Hygienia ja vaateosastoon oli budjetoitu sähköhammasharjan vaihtopäät ja hammastahna. Tahnaa ostettiin, mutta päitä ei saatu. Meillä on niin vanhat sähköhammasharjat, ettei päitä enää valmisteta. Täytyy siis piakkoin uusia koko hammasharjat.

Autoiluun ei mennyt ihan niin paljoa rahaa kun olin aatellut. Isännällä ei ollutkaan palkkatöitä, joten ei tarvinnut tankata ollenkaan. Autoilu sarakkeen kulut pitävät sisällään katsastuksen 59e, varaosat 17,89e sekä jälkikatsastuksen 19e.

Lemmikit kategoriaan budjetoin koirien ja kissan ruoat sekä herkkuja. Ostettiin myös desimitta koirien ruokien annosteluun ja kuminauhaa kissan lelujen korjaamiseen. Koiran ruokaa ei tarvinnutkaan ostaa vielä tammikuussa, mutta eläinlääkärissä tartti vanhempaa koiraa käyttää. Ruskalla oli selkä vähän kipeä ja aristusta löytyi rintarangan kohdilta. Käytiin siis kuvauttamassa selkä ja hakemassa lääkekuuri korvatulehdukseen. Poliklinikkamaksu 15e, eläinlääkärin lasku 90,00e (sis. röntgenkuvauksen) ja lääkkeet korvatulehdukseen 38,39e eli yhteensä 143,39e.

Vapaa-aika kategoria sisältää saint paulian 2,49e, multaa 1,95e, samettikukan siemenet 2,20e ja hyötykasviyhdistyksen tilauksen postimaksun 4,50e sekä fiksuruoka tilauksen ihmisten herkut 5,81e (tein 30e tilauksen josta 24,19e oli lemmikkien herkkuja).

Päädyin laittamaan s-bonuksista 20e puskuriin ja loput päätyivät sijotuksiin. Tästä eteen päin saa kaikki s-bonukset mennä töihin rahastoon. Muutenhan nuo säästö ja jemma karegoriat onkin täyttyneet vähintään suunnitelmien mukaan.


Tässä kuussa tulot jakaantuivat menoihin prosentuaalisesti näin:


Jemmaan siirrot pitää sisällään velkojen maksun, käyttösäästöt ja siirron helmikuulle.

Että semmonen tammikuu tällä kertaa. Viime vuoden tammikuussa oli niin ikään budjetoimattomia menoja, joten jonkin näköinen varautuminen tammiyllätykseen on syytä tehdä viimeistään loppu vuonna 😅



Firman tilin saldo 1.1. oli -6961,30e, ja 1.2. saldo oli -6387,35e eli oikeaan suuntaan päästiin kuukauden aikana 543,95e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...