Säästötavoite instassa

27. elokuuta 2021

Syyskuun budjetti

 


Tuntuu kuin veronpalautukset tulisivat ennakkoon, kun syyskuussa on rahaa käytössä reilut viis tonnia! Meijän veroilmotukset on edelleen käsittelyssä eli siitä ei ole kyse.

Syyskuun rahat muodostuvat heinäkuun 11 tukiperhepäivästä kulukorvauksineen sekä lisäksi perhehoitopalkkion 1,5 kk ajalta kolmesta lapsesta ja 2,5 kk kulukorvaukset (heinäluun loppu, elokuu ja syyskuu ennakkoon) näistä meille väliaikaisesti sijoitetuista lapsista. Lisäksi isäntä on ollut nyt elokuussa palkkatöissä, joten sieltä tulee rahaa myös joitakin satasia. Ne rahat tosin menevät sitten suoraan tuohon siirto lokakuulle sarakkeeseen, ajattelin että tuonne välitilille voisi myös jonkin kokoisen pienen jemman kerryttää niitä kuukausia varten, kun tulot muutoin jäävät pieniksi.

Mietin tovin olisiko velkojen maksu tilille kesän aikana muodostunutta vajetta paikata, mutta totesin että teen sen mielummin sitten niistä veronpalautuksista. Asumisen jemmatilille ekstraa kattamaan lasten täällä olon myötä kasvavaa veden ja sähkön kulutusta. Lapset ovat meillä vielä melkein koko syyskuun, joten ruokarahaksi elokuun tapaan 400e. Ostoslistalla on ainakin vessanpesuainetta, tiskikonesuolaa, huuhtelukirkastetta, vessapaperia ja hammastahnaa. Vapaa-ajan budjettia kasvatin, josko tehtäisiin syyskuun lopussa vapaapäivinä jotain tai ainakin me herkutellaan, se on varmaa. Säästöt ja sijoitukset olisi ehkä ansainneet jotain extra täytettä, mutta tällä hetkellä priorisoin käyttösäästöt tärkeämmiksi.

2 kommenttia:

  1. Mahtavan tarkkaa ja suunnitelmallista taloudenpitoa. yllätykset hoituu ilmeisesti joko luottokorteilla tai ottamalla vähän lainaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei omisteta luottokortteja, joten jos ei omat puskurirahat piisaa niin täytyy nöyrästi pyytää apua jomman kumman vanhemmilta (ollaan velkaa molempien porukoille jo useampi tonni ennestään).

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...