Säästötavoite instassa

30. lokakuuta 2020

Marraskuun budjetti

Tänään kilahti tilille isännän palkka, joka luonnollisesti menee käyttöön marraskuussa. Palkan määrä herättää vähän kummastusta, sillä se on paljon isompi kuin ajattelin. Palkkakuitti saapunee ensi viikolla postissa, jolloin toivon mukaan selityksenä on lomarahat eikä suinkaan näppäilyvirhe.

Marraskuun budjetin tekeminen oli jo lähtökohtaisesti vähän haastavampaa ja olenkin sitä pyöritellyt jo useampaan otteeseen ees taas siitä lähtien kuin veronpalautusten määrä tuli tietooni. Ongelma ei siis suinkaan ole se, miten saada rahat riittämään kaikkeen vaan se, että rahaa tulee kerralla niin paljon enemmän kuin normaalisti. Eli vaihtoehtoja rahojen "tuhlaamiseen" on niin paljon. Menee siis tovi miettiä, mihin työnnetään rahaa minkäkin verran, jotta se jakaantuisi mahdollisimman fiksusti ja realistisesti eri käyttötarkoituksiin.


Marraskuun tulot tosiaan koostuvat tänään maksetusta isännän palkasta ja tänään tilille kilahtaneesta tukiperhepalkkiosta sekä 4.11. maksettavista veronpalautuksista. Veronpalautuksina meille tulee yhteensä 6 830 euroa ja rapiat.

Marraskuussa pääsen maksamaan remppalainan pois eli tuon reilun huntin lisäksi tyhjennän velkojen maksu tilin niin sitten on yksi laina vähemmän. Korot ja kuluthan ei mitenkään kovin isot ole, mutta ärsytys lainan olemassa olosta on sitäkin suurempi. Velkoja vanhemmille lyhennetään myös, tarkoitus päästä kivoihin tasasummiin niissäkin, joten siksi nuo summat on vähän hatusta vedettyjen näköiset, vaikkei ihan senttien tasolla olekaan huomioitu tässä budjetissa.

Auto tosiaan tarttee käyttää siellä huollossa, kun siinä on ollut se turbo rikki koko vuoden. Tarkoitus on ensi vuoden osalta, että isäntä tekisi vähän reilummin palkkatöitä, joten onhan se kivempi töihin ajella ilman, että autosta häviää tehot kesken kiihdytyksen. Jos ja kun tuosta korjauksesta toivottavasti jää rahaa yli, niin ne laitettaisiin sitten uusia kesärenkaita varten sivuun (laskutilille on renkaita varten jo jonkin verran rahaa jemmattu).

Laskutilille tonnin verran (osittain sen vuoksi, että on tarvittaessa mahdollista palauttaa palkkaa, jos tilitoimistossa on käynyt erehdys eikä isännälle olisikaan noin paljoa pitänyt tulla rahaa). Tonnin avulla täyttyy myös reilusti tavoite siitä, että laskutilillä olisi vuoden lopussa vähintään 2500 euroa.

Instassa @sannalatvala heitti haasteen marraskuun ruokabudjettiin liittyen, joten sen vuoksi ruokaan on budjetoitu 200e. Joka yllättäen tuottikin hieman päänvaivaa, kun aloin tekemään ruokalistan pohjalta ostoslistaa. Eli ihan halvimmasta päästä ei olekaan nuo marraskuulle suunnitellut eväät. Oman lisänsä tuo toki se, että perusraaka-aineista osa on vähissä. Hoitolasten kanssa suunniteltiin, että leivotaan isänpäivälahjaksi, joten melkein 15 euroa menee siihen, että ostan puuttuvien perusleivontajuttujen lisäksi sokerikuorrutteet, strösselit, karkit sun muut koristeluhärpäkkeet. No, onpahan koristeluaineita sitten jo joulupipareita varten valmiina. Normaalistihan meillä on kaapissa valmiiksi tän tyyppisiä tuotteita, mutta kas nyt just tän haasteen alkaessa on kaikki loppu :D

Puskuriin laitetaan vähän reilummin täytettä myös, kun kerran "ylimääräistä" rahaa on. Joulukuulle siirtyy osa veronpalautus rahoista, kun niillä on perinteisesti maksettu nuohous ja vesilasku, jotka erääntyy joulukuussa. Me maksetaan vesilasku kerran vuodessa meidän talon osalta (tilan ja alatalon vesilasku maksetaan neljästi vuodessa), joten joulukuussa on laskuja aika reilusti. Toki marraskuussa maksettavat isännän palkat ja tukiperhepalkkio siirtyvät niin ikään joulukuun käyttörahoiksi, mutta niitten lisäksi myös pari tonnia ekstraa laskuihin.

Tältä näyttää suunnitelma, toivon mukaan toteutus menee nappiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...