Säästötavoite instassa

1. lokakuuta 2020

Lokakuun budjetti

Näinkin mahtava aihe on nyt tämän blogin sadannessa postauksessa. Mutta toisaalta täähän on ihan ytimessä, nimittäin budjetoinnin opetteleminen lie se kaikista tärkein asia taloudenhallinnassa. Heti alkuun todettakoon, että tää lokakuun budjetointi onkin erityisen hankala homma. Tavoitteena on se, että yksityisottoa ei tartte firman tililtä tehdä ollenkaan (koska se korkotukilaina lyhennys on lokakuun vika päivä tai no tänä vuonna menee näköjään marraskuun puolelle). Joten nyt on tilanne niin, että pakon edessä joudun budjetoimaan myös sellaisia rahoja, joita ei tilillä vielä ole. Sillä nää syyskuulta siirretyt rahat ei tuu yksistään riittämään. Syyskuulta siirtyy lokakuulle käytettäväksi isännän syyksuun puolen välin palkka 690e, syyskuun vika päivä maksettu tukiperhepalkkio 424,42e ja isännän syyskuun lopun palkka 422,78e. Eli varmat lokakuun tulot ovat yhteensä 1 537,20e. Menoja sen sijaan on 1850 euron edestä. Eli vajausta tuloissa jo valmiiksi noin 313e. Hyvät lähtökohdat siis!

Mitään ongelmaahan tän budjetin osalta ei ois, jos tuo vakuutuslasku ei ois tähän kuuhun sattunut. Eli ihan peace of cake homma ois ollu, jos vakuutuksen sijasta ton summan ois voinu tankata. Siispä käytännössä tää budjetti on kaksi osainen. 

Ensin käytetään nää olemassa olevat 1 537 euroa pyöreesti näin:
Lainojen lyhennykset ja korot 972e
Pankin palvelumaksu 3e
Luoton takaisin maksuturva 33e
Sähkölasku 50e
Tankkiin 300e
Ruokaan 160e
Lemmikit 20e

Sitten isännän 15.10. tulevasta palkasta, joka on X€ maksetaan:
Vakuutuslasku 275e
Puhelinlaskut 34e
(Loput X€ laskutilille ja hilut puskureihin ellei tartte siirtää marraskuulle lainojen lyhennykseen)

Mitään tarkkaa tietoa ei tuosta isännän puolen kuun palkasta ole, kun ei pysty kunnolla arvioimaan kuinka monta tuntia mikäkin päivä kerkiää töissä olemaan eikä ole tarkkaa tietoa myöskään siitä, kuinka pitkään kyseisellä työmaalla on hommia. Jos töitä on vaan parille viikolle, niin ei tartte tankata koko kuun ajan kerran viikossa eli tankkausbudjetista jää rahaa muuhun käyttöön.

Marraskuun alkupuolella tulee veronpalautukset eli periaatteessa lokakuulta ei juurikaan tartte marraskuuta varten käyttörahaa siirtää. Toki ne veronpalautukset maksetaan vasta neljäs päivä ja lainojen lyhennykset velotetaan marraskuun eka päivä. Joten lokakuun aikana tarttis saaha tilille jäämään semmoset 972e. Toivon mukaan isännällä on töitä vielä lokakuun loppu puolellakin, sillä tukiperhepalkkio ei kyllä lainojen lyhennyksiin yksistään piisaa. Vaan huippujuttu on kyllä se, että voin lainata marraskuun eka päivä tarvittaessa rahaa vaikkapa laskutililtä ja maksaa ne takaisin heti neljäs päivä veronpalautusten tullessa. Kyllä tuntuu niin helpottavalta, kun on laskutili ja puskuri, josta kykenee lainaamaan jos tarvii. Tokikaan en millään tahtoisi niihin rahoihin kajota! Ja joo, laskutili on tulevaisuudessa se, mistä tää tänkin kuun vakuutuslasku ois tarkotus maksaa, mutta en jotenki viiti sieltä ottaa rahaa vielä, kun en sinne säännöllisesti saa mitään tilalle laitettua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...