Säästötavoite instassa

22. syyskuuta 2020

Rikottiin ostolakon sääntöjä!

Niin siinä tänään kävi, että hyvin suunniteltu ostolakko vuosi koki kolauksen ja prismasta tarttui mukaan muutakin kuin ruokaa ja leivinpaperia.

Kyse ei kuitenkaan ollut mistään heräteostoksesta, vaan tiesin jo kauppaan mennessä että ostoskärryyn sujahtaa "ylimääräinen" tuote. Koitin kyllä kovasti miettiä olisiko kotoota löytynyt jotain korvaavaa tuotetta, mutta en keksinyt mitään.

Ostos ei ollut edes ihmisille, vaan se meni lemmikkien budjetista. Ruska koiran korvan putsaamiseen tarttee vanupuikkoja. Ja korvaa joutuu putsaamaan tällä hetkellä päivittäin. Korvanlehti on sen verran pieni, ettei vanulapulla saa sen nypykän ympäriltä putsattua. Vanupuikot alkoivat olla jo vähissä, joten ostos oli mielestäni perusteltu. Ja vähissä tarkoittaa tässä tapauksessa alle 10 puikkoa jäljellä, eli uusi paketti ei suinkaan kauaa pyöri kaapissa avaamattomana.

Ostolakko jatkuu tästä eteen päin vuoden loppuun samaan tapaan ja samoilla säännöillä kuin ennen tätä "kiellettyä" ostosta. Se on toki vähän tulkintakysymys tarkoittaako tää sitä, että meijän älä osta mitään vuosi kesti vaan vajaat 9 kuukautta vai oliko tää niin pakollinen ostos että se on verrattavissa esim. lääkkeisiin. Ite oon sitä mieltä että ostolakko on pitänyt.

Oon muuten ruvennu tekemään jo tammikuun (herkku)ostoslistaa, kun ens vuonna älä osta mitään vuoden päättyessä saa taas ostaa kaupan valmiita herkkuja. Mä haluun ainakin jäätelöä, suklaata ja sipsiä. 🤤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...