Säästötavoite instassa

29. heinäkuuta 2020

Elokuun budjetti
Elokuun osalta tulot ovat oletettavasti samaa luokkaa kuin heinäkuussakin eli pelkästään yksityisotto firman tililtä. Lastenhoitopalkkiot tulevat tilille varmaankin vasta elokuun vika päivä, joten ne menee sitten syyskuun budjettiin. S-bonukset on jätetty taasen budjetin ulkopuolelle, niiden tullessa merkkaan ne tuloksi ja "vastatilinä" käytän säästöön saraketta, sillä bonukset menevät suoraan lihottamaan puskuria.

Mustikoita on luvattu poimia jonkin verran myyntiin, niitäkään ei ole tuloissa huomioitu, kun ihan tarkkaa tietoa tilausmääristä ei vielä ole. Tarkoituksena oli laittaa mustikkatulot joko laskutilille tai säästölippaaseen tai velkojen maksuun. En osannut päättää, joten laitan joka kolmannen ämpärillisen laskutilille, joka kolmannen säästölippaaseen ja joka kolmannen velkojen maksuun :D

Elokuun osalta menot ovat oletettavasti myös suurin piirtein samanlaiset, kuin nyt heinäkuussakin. Laskujen suhteen erona on se, että elokuussa on taasen yksityistalouden vakuutusten maksu. Siitä 140,80 euroa on jo maksettu op bonuksilla. Tankata ei välttämättä tarvitse kuin kerran, mutta varmuuden vuoksi on budjetoitu kahteen tankkaukseen. Ruokaan on varattu nyt myös vähän vähemmän rahaa, sillä puutarhassa kypsyy herkkuja moneen lähtöön, joten esimerkiksi kurkkua tai tomaattia ei tarvitse kaupasta kantaa. Näin ollen on mahdollista työntää edes parikymppiä laskutilille. Säästöön on budjetoitu valmiiksi #365säästön 31 euron lisäksi pari korttiostoa.

Ollaan heinä-elokuun vaihteessa viisi päivää lomalla, joten heinäkuun yhteenvedon naputtelen vasta kun ollaan vapaapäivät vietetty. Tulee kyllä tarpeeseen, kun viimeksi ollaan oltu pois töistä maaliskuun alkupuolella! Eläimiä kun on, niin töissä ollaan 7 päivää viikossa, välillä miltei kellon ympäri. Vuodessa meillä on oikeus pitää 26 lomapäivää, joista 3 saa olla sunnuntaita tai arkipyhää (lomapäiviä ei kuitenkaan voi pitää jouluna eikä juhannuksena). Yleensä ollaan pidetty vapaapäiviä vähän tiuhemmin, mutta nyt ei koronan takia viititty anoa lomaa aikaisempaan ajankohtaan, kun ei oltaisi voitu mihinkään kuitenkaan kotoa poistua. Jos ei lomalla lähdetä pois tilalta, niin eipä sitä kyllä lomaksi voi kutsua. Toki lypsyt hoitaa lomittaja, mutta kaikkea muuta puuhaahan riittää kyllä aina ja niitä ajautuu tekemään ikään kuin vahingossa - kun ei vaan osaa olla tekemättä mitään.

Lomaa varten en ole budjetoinut rahaa käytännössä lainkaan. Mennään vanhempieni mökille, joten oikeastaan loma ei kustanna meille mitään muuta kuin polttoaineen, jolla päästään sinne ja takaisin. Tämän vuoksi ruokalistassa on tyhjiä päiviä sekä heinä- että elokuussa. Ihan kiva kyllä päästä hetkeksi pois arkiympyröistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...