Säästötavoite instassa

8. heinäkuuta 2020

400+ poistoa

Vuoden alussa tartuin minimalismista-blogin haasteeseen tehdä 400 poistoa vuoden 2020 aikana.

Olisin upottanut tämän linkin tekstiin jos olisin keksinyt mistä se tässä bloggerin uudessa versiossa puhelimella tehdään 😅 Tässä kuitenkin osoite, jos tahtoo haasteen käydä kurkkaamassa:
https://minimalismista.com/eroon-100sta-tavarasta/

400 tavaraa tuntui aluksi todella suurelta määrältä. Ihan jokaista tavaraa, joka meijän huushollista on lähtenyt, en ole muistanut kuvata, joten ne ei ole laskuissa mukana. En myöskään ole laskenut tyhjentynyttä hammastahnatuubia tai shampoopulloa poistoiksi, ne kun ovat roskia jotka olisin nakannut pois joka tapauksessa.

Loppu viimein 400 poistoa löytyi todella kivuttomasti, ilman että joka nurkkaa ehdin edes käymään läpi. Siispä raivaus jatkukoon. Katsotaan kuinka monta kamppetta on saanut lähtöpassit vuoden loppuun mennessä. Kuvat poistoista, niistä jotka oon muistanut kuvata, olen tallentanut instan kohokohtiin.

Poisto 401 lehden tilaajalahjana tullut kamera, jonka toimintasäde niin lyhyt ettei siitä ole hyötyä kanalan tai navetan valvontakamerana.


Ensi vuottakin olen jo vähän miettinyt myös tavaroiden kannalta. Totaalista ostolakkoa tuskin jatketaan (tai joudutaan kulkemaan ilman sukkia), mutta jollakin tavalla varmaan ostoksia rajataan kuitenkin. Ajattelin ainakin seurata meijän talouden tavaravirtaa. Kirjoittaa ihan ylös mitä kampetta tulee ovesta sisään ja mitä lähtee ulos. Tarkoitus olisi ensi vuonnakin saada tilanne niin päin, että tavaraa lähtee ulos enemmän kuin tulee sisään. Saa nähdä otanko jonkun konkreettisen tavaramäärän, jota tavoitella vai mennäänkö vaan sillä, että pääasia on tavaramäärän pienentyminen.

Vaan vielä riittää kaappeja ja laatikoita, joita ei oo käyty läpi tänä vuonna. Joten keskitytään ensiksi tähän raivauskierrokseen 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...