3. kesäkuuta 2022

Kesäkuun budjetti

 


Perusjutut on koitettu nipistää 1 500 euroon. Vapaa-ajan runsas budjetti on 1/3 kesää varten säästetyistä rahoista. Heinä- ja elokuulle on siis luvassa samanlainen potti humputteluun.

Asumisen tililtä menee maksuun tässä kuussa sähkö- ja vakuutuslaskut. Lisäksi tililtä napataan ennakkoon säästetyt rahat uuteen pyykkikoneeseen. Edellinen kone levisi pari päivää sitten palveltuaan uskollisesti 14 vuotta. Piha- ja puutarhajemmasta menee rahaa kesäkukkiin ja varmaan muutamaan perennaan myös.

Samanmoinen riisuttu perusbudjetti on näillä näkymin voimassa koko kesän. Tulot ovat normaalia pienemmät, sillä isännän tarvii olla pois palkkatöistä useampia päiviä peltotöiden vuoksi. On meillä toki suunnitelmissa pitää kesäkuun lopussa 4 päivää lomaa ja toinen mokoma hääpäivän viettoa varten elokuussa.

Vähän kyllä hirvittää vaihteeksi näin tiukka budjetti, mutta minkäs teet, kun ei tuloja viime kuussa saatu enempää raavittua kasaan. Erityisesti huolettaa piisaako 300e tankkiin näillä dieselin hinnoilla. Yksi tän vuoden tavoitteista oli elää 2 500 euron perusbudjetilla kuukaudesta toiseen, vaan sehän kosahti jo viime kuussa. Sentään ekat neljä kuukautta onnistu.

Suurin ongelma kesän niukemmassa rahamäärässä on kuitenkin se, että jemmatileille ei riitä rahaa. Asumisen tililtä lähtee rahaa tasaiseen tahtiin. Sähkölaskujen lisäksi kesän aikana maksuun menee myös oman talon ja pihasaunan osuus kiinteistöverosta. Autotili hupenee lähes tyhjäksi, kunhan autovero kilahtaa verkkopankkiin. Joulusäästöjä pitäisi alkaa kerryttää kesäkuussa, 50e/kk oli tarkoitus pistää sivuun. Saas nähdä ehdinkö kiriä edes joulujemman syksyllä ajantasalle. Veronpalautuksien varaan kun nojaa aika vahvasti sekä tän vuoden puskuritavoite (2 500e) että velkojen lyhennys vanhemmille (5 000e).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruokalista vko 26

  Ollaan alkuviikko kesälomalla, jolloin hyödynnetään valmiita pöytiä ruokien suhteen.