Säästötavoite instassa

2. toukokuuta 2022

Toukokuun budjetti

 

Saatiinpahan sentään vuoden neljä ekaa kuukautta elellä leveästi 2 500 eurolla kuussa. Se summa piisaa meillä niin, että saa myös tulevia menoja varten jemmaan rahaa suht helposti. Vaan nytpä ei yksityisottoon maatalouden tililtä ole varaa, joten 500e pienemmällä budjetilla mennään.

Ostoslista on sen verran pitkä, että helpointa on tässä kuussa tinkiä jemmaan menevien rahojen summissa ruoka- ja taloustavaroiden sijasta. Ruokaostosten lisäksi on tarkoitus hommata uusi varavirtalähde hajonneen tilalle sekä uusi sauvasekoitin hetkenä minä hyvänsä totaalisesti uuvahtavan tilalle. Nykyisessä sauvasekoittimessa ei enää kunnolla pysy se sekoitin osa paikoillaan ja tehot on hävinneet. Mä käytän sauvasekoitinta melkeen viikottain, välillä useampaankin otteeseen. Monet keitot, smoothiet, majoneesit, pestot sun muut on nykynen sauvasekoitin surauttanut 13 vuoden aikana, mutta ois mun puolesta kyllä voinut pidempäänkin palvella.

Auton jemmatilillä on jo ajoneuvoveron verran rahaa valmiina, myös asumisen jemmatilillä on tällä hetkellä rahaa tarpeeksi tulevia laskuja varten. Autotilille aion pistää 100e (normaalisti 200e) ja kesäjemmaan 50e. Asumisen jemmatilillä on laskuihin varautumisen lisäksi rahaa myös olkkarin kirjahyllyprojektiin. Nikkarointia ei oo ennätetty alottamaan, joten suurin osa materiaaleista on vielä ostamatta. Hädän tullen nekin rahat joutaa muuhun käyttöön, jotta pikkupuskuriin ei tarttisi koskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...