16. huhtikuuta 2022

Ruoan kotimaisuus maaliskuu

 


Maaliskuun osalta Prismasta ostettujen tuotteiden kotimaisuusaste oli huikeat 22% parempi verrattuna vuoden 2021 maaliskuun prosenttiin. 🥳

Vuoden 2021 kotimaisuusprosentti oli vaivaiset 48% ja ostot jakaantuivat näin:

Vuoden 2022 maaliskuussa ostojen jaottelu taas näytti tältä:

Suurimpana huomion arvoisena asiana tosin on tän vuoden osalta se, ettei maaliskuussa ostettu kovinkaan paljon hedelmiä. Pakastimissa piisaa vielä viime vuotisia marjoja, joten ollaan nyt syöty niitä urakalla pois.

Kuivissa elintarvikkeissa ainoa ulkomailla valmistettu tuote oli lasagnelevyt. Tykkään maunkin puolesta enemmän täysjyvästä, enkä ole löytänyt niitä Suomessa valmistettuna versiona (vinkkaa jos tiiät semmosen merkin joka ois kotimainen!).

Maitotaloustuotteista löytyy ulkomaisena tuotteena feta, muut kategorian tuotteet ovat kotimaisia. Juomissa tuttuun tapaan useampi paketti kahvia ulkomailta.

Kalassa pakasteseitä, se on niin helppo ja mietoutensa vuoksi tosi monikäyttöinen. Pitäisi opetella käyttämään kalaa monipuolisemmin, mutta askel kerrallaan. Kun nyt saisi ekana rutiiniksi edes sen, että jotain kalaa syödään edes kahtena päivänä viikossa.

Herkkuosastolla ulkolaisina tuotteina Maraboun pistaasisuklaalevy ja pääsiäistä varten ostetut linnunmunat. Oon viime aikoina pohtinut aika paljon suklaata. Se on hyvää, mutta sitä tulee syötyä vähän turhan paljon. Karkkipussit jää kauppaan huomattavasti helpommin, mutta suklaata eksyy kärryyn turhan usein. Ehkäpä joku kaunis päivä meillä syödään suklaata vain kaksi kertaa vuodessa, jouluna ja pääsiäisenä. Silloin lukuisten vaihtoehtojen edessä olisi ehkä helpompi harvinaisen herkun kohdalla rajata valinta koskemaan vain niitä kotimaassa valmistettuja suklaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus huhtikuu

  Miltei päästiin 80 prosenttiin! Huhtikuussa 2021 ostojen kotimaisuusprosentti oli 57 eli hyvin on noussut siihen verraten. 2021 vuoden ost...