14. huhtikuuta 2022

Maaliskuun yhteenveto


Vähän venähti raportointi, vaikka materiaali onkin ollut valmiina kuun vaihteesta lähtien. En vaan oo saanut aikaiseksi tehä postausta, vaikka aika normi kuu oli kyseessä eikä mitenkään totaalisen epäonnistunut suoritus.

Tuloja oli vähän normaalia enemmän, sillä myin turhiksi käyneitä astioita uusiin koteihin 145 eurolla. Tuloissa mukana tuttuun tapaan isännän edellisen kuun palkat, s-bonukset, 500e yksityisotto sekä välitiltä käyttöön otettu 460e. Nyt alkaa olla välitilillä tulojen tasaamista varten jemmassa olleet rahat käytetty, taitaa ne vielä toukokuun paikkaamiseen piisata. Näillä näkymin kesäkuulle on pakko tehdä budjetti uusiksi, ei tunnu kyllä yhtään helpolta näitä menoja karsia.

Ruoka ja taloustavara budjetti ylittyi reilulla huntilla. Ei kuitenkaan periaatteessa ostettu mitään turhaa, mutta täytin kaappeja kotivaralla oman mielenrauhani vuoksi. Pysyi ne meijän kuiva-ainekaapit suht tyhjinä mun mittapuulla aateltuna kuitenkin reilun vuoden ajan. Mulle suht tyhjä on varmaankin monen muun näkövinkkelistä riittävä kotivara 🤭

Lemmikkien ruokaostot oli maaliskuussa pienet, kun helmikuun lopussa ostettiin ruokasäkit molemmille koirilleja iso säkki raksuja myös kisulle. Vapaa-ajan budjettia kului maaliskuussa vain naistenpäivän kukkasiin.

Nordnettiin meni se normi 30e, loput sijoitukset s-pankin rahastoihin (bonukset, 5e/korttimaksu + hilut tilien tasaamisesta). Puskuriin karttui rahaa 5e/isännän korttimaksu ja tilien tasailut.


Jemmat lihosivat suunnitellusti, myyntitulot  tosin ovat toistaiseksi ilman varsinaista tarkoitusta. Jemmoista myös käytettiin rahaa suunnitellusti, käyttösäästöjähän nämä jemmatilit nimenomaan ovatkin. Varautumista ennalta tulevia menoja varten.

Säästöprosentti taas säälittävä moneen muuhun verrattuna, mutta pääasia kuitenkin että sitä rahaa päätyy sinne puskuriin ja sijotuksiin edes vähän.


Tässä ei siis ole huomioitu jemmatileiltä maksettuja laskuja. Jemmatilit elävät taustalla omaa elämäänsä eli säästösarake ei sisällä myöskään jemmatilien tasauksien myötä sijoituksiin/puskuriin menneitä hiluja.


2 kommenttia:

  1. Uskaltaudun kommentoimaan, vaikka olenkin lukenut blogiasi aikaisemmin. Mielenkiintoista seurata budjettisi rakennetta ja miten se toteutuu. Lisäksi myönnän, että useamman kerran olen vilkaissut ruokalistaasi ja napannut sieltä jonkun ruoan itselle tehtäväksi. Itsellä ei missään nimessä ole noin suurta mielikuvitusta tai viitsimistä miettiä ruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään häärätä keittiössä, joten mieluusti testailen uusia reseptejä. Jos ruoanlaitto tuntus pakolliselta pahalta, niin varmaan meilläkin syötäisiin aina vaan niitä samoja hyviksi ja helpoiksi todettuja safkoja 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus huhtikuu

  Miltei päästiin 80 prosenttiin! Huhtikuussa 2021 ostojen kotimaisuusprosentti oli 57 eli hyvin on noussut siihen verraten. 2021 vuoden ost...