Säästötavoite instassa

11. joulukuuta 2022

Marraskuun yhteenveto


Tuloja normi elämistä varten oli himpun vähemmän kuin arvioin. Tulot koostuivat isännän viime kuun palkoista. S-bonukset menevät suoraan rahastoon ja jemmasarakkeessa näkyvä 90e oli kyselypalkkioista lunastettuja plantagenin lahjakortteja (jotka käytinkin jo ostaessani itselleni synttärilahjaksi viherkasveja).

Ruokakulut ylittyivät hieman, mutta lemmikeille varattua rahaa jäi yli. Ostamatta jäi kissan vessaan puupelletti, koska puuilossa myytiin sinä päivänä ei oota. Pellettiä täytyy hankkia lisää nyt joulukuun aikana. Vapaa-aika sarakkeessa herkkuja, mm. tarvikkeet synttärikakkuun.

Suurin syy budjetin ylittymiseen on autoilu. Isännällä piti olla hiljaisempaa raksahommien osalta marraskuun alussa, mutta hän suhasikin useampana päivänä vähän siellä ja täällä tekemässä parin tunnin hommia.

Kuukauden tuloista puuttumaan jäänyt raha napattiin meidän käyttötilien pohjakassoista. Molempien tilillä ollaan pyritty pitämään 100e yllättäviä tilanteita varten. Nyt tarvii tulevina kuukausina kartuttaa pohjakassat takaisin.

Jemmatilien rahaliikenne:


Asumisen tililtä maksettu ekomaksu on kymenlaakson jätteen keräämä maksu, jolla mm. ylläpidetään hyötyjätepisteitä. Vesilasku kattaa meidän talossa vuoden aikana kuluneen veden (50m³).


Prosenteissa ei ole huomioitu jemmatileiltä maksettuja laskuja. Jemmatilit elävät taustalla omaa elämäänsä eli säästösarake ei sisällä myöskään jemmatilien tasauksien myötä sijoituksiin/puskuriin menneitä hiluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...