31. heinäkuuta 2022

Vuoden 2022 tavoitteiden tilanne

 


Nyt onkin jo heinäkuun loppu, joten "vähän" myöhässä tulee tän vuoden tavoitteiden puolivälin tsekkaus.

Vaan eipä tämmöstä raporttia tunnu niin kivalta edes tehdä, kun yksikään tavoite ei ole toteutunut!

2 500 euron perusbudjetin ylläpito onnistui joten kuten huhtikuuhun saakka, sen jälkeen ei oo ollu niin paljoa rahaa käytössä kuukaudeksi.

Ekstratuloista ei oo mennyt velkojen maksu jemmaan senttiäkään. Kaikki ei myöskään mennyt puskuriin. Ekstrarahaa on mennyt käytön lisäksi jonkin verran jemmatileille tulevaa käyttöä varten.

Asumisen ja auton jemmatilit eivät ole saaneet joka kuu tarvitsemaansa rahamäärää. Jemmoille korvamerkityt laskut oon kuitenkin kyseisiltä tileiltä onnistunut maksamaan. Eli toistaiseksi sentään osittain toiminut systeemi (kunnes ko. tilien rahat on käytetty loppuuun). Toki nyysin asumisen tililtä rahaa ihan niihin peruskuluihin tälle kuulle eli täysin nappiin ei tilien käyttöpuolikaan oo mennyt.

Joulu-/kesäjemma ei oo saanut täytettä toukokuun suorituksen jälkeen. Eli toisin sanoen joulua varten ei oo säästössä euroakaan, kesää varten säästetyt rahat on otettu käyttöön kuten tarkoitus oli (100e/kuukaudessa kesä-, heinä- & elokuussa).

Omaa herkku- ja humputtelurahaa 25e/kk/nenä ei oo käytännössä kulunut ollenkaan kuten olin ajatellut. Joko vapaa-aikaan ei oo ees ollut varaa laittaa 50e/kk tai sitten ei oo vaan käytetty sitä omiin juttuihin vaan ollaan ostettu vain yhteisiä herkkuja.

Velkojen lyhentäminen ja puskurin lihottaminen on alunperinkin nojannut hyvin vahvasti veronpalautuksiin. Niiden onnistumisen suhteen on siis vielä toivoa!

Ja toki se hyvä puoli tässä epäonnistumisessa on, ettei ens vuodelle tartte miettiä uusia tavoitteita. Nää samat kun passaa vallan mainiosti!

2 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen loppuvire :D huumori kunniaan!

  Harjoitteluahan tämä elämä on. Pitää kuitenkin muistaa kuinka kauas on jo lähdöstä tultu! Käsittääkseni tilanne ja taloudenpito on kuitenki mainiosti sulla/teillä edistyny. Ei muuta ku vertailua/yhteenvetoa siitä mikä kaikki on jo muuttunu ja helpottunu :) vähintään itselle se kannattaa, mutta olisi myös kiinnostava lukea tällainen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykytilanne on kyllä huomattavasti parempi verrattuna siihen millä lailla rahat oli vähissä/kokonaan loppu ennen taloudenhallinta projektiin ryhtymistä. Hyvä postausidea! Täytyy koittaa vaikka vuoden lopussa tehä tämmönen kattavampi koonti mitä on kolmessa vuodessa saatu aikaan. 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...