Säästötavoite instassa

27. kesäkuuta 2022

Ruoan kotimaisuus toukokuu

 

No, sentään yli 70%.. Toukokuussa 2021 kotimaisuusprosentti oli vaivaiset 53%.

Vuoden 2021 ostokset jakaantuivat näin:

Tämän vuoden osalta tuotekategoriat ovat tälläiset:

Karkkiosastolta mukaan tarttui yksi kaatissäkki, muuten kaikki herkut olivat kotimaassa tehtyjä. Kuivat elintarvikkeet sisälsivät tomusokerin ja jalapenoviipaleet ulkomailta. Juustohyllystä eksyi kärryyn ulkolaista mozzarellaa ja parmesaania. Pari pakettia pakasteseitä selittää kala kategorian niukemman kotimaisuusasteen. Heviosiossa ulkolaisia tuotteita olivat pakasteparsakaali, paseerattu tomaatti, pepperoni, kurpitsapikkelsi, valkosipuli, purjo, paprika, kesäkurpitsa, munakoiso, ananas, vesimeloni sekä kookosmaito ja näemmä myös kondensoitumaito kuuluu hedelmiin ja marjoihin 🤭. Juomaostokset sisälsivät kaakaojauhoa, kahvia ja yhden siiderin.


26. kesäkuuta 2022

Ruokalista vko 26

 

Ollaan alkuviikko kesälomalla, jolloin hyödynnetään valmiita pöytiä ruokien suhteen.

20. kesäkuuta 2022

Ruokalista vko 25

 


Juhannuksena grillataan pihvejä (oma kasvattamasta naudasta), grillijuustoa, maissia sekä kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Grillisapuskat nautitaan perunasalaatin ja vihersalaatin kera. Jälkkäriksi aion tehdä britajuustokakkua.

Mitä teijän juhannusmenu sisältää?

19. kesäkuuta 2022

Toukokuun yhteenveto

 

Tulot pitävät sisällään isännän huhtikuun palkkojen lisäksi s-bonukset ja KSO:n maksaman ylijäämäpalautuksen sekä 50e kyselytutkimuksiin vastaamisesta tienattua palkkiota.

Lemmikkien ruokavarastot on täytetty nyt parin kuukauden tauon jälkeen. Vapaa-aika kategoria pitää sisällään herkkuja ja lisäksi käytiin naapurikylässä järjestetyssä tapahtumassa syömässä lohikeittoa ja kakkubuffet.


Jemmatileiltä käyttöön meni asumisen tililtä sähkölaskuun 69,91e.

Säästöprosentti oli huimat 10%, kiitos suoraan sijotuksiin sujahtaneiden s-bonusten ja ylijäämäpalautuksen.

Tässä ei siis ole huomioitu jemmatileiltä maksettuja laskuja. Jemmatilit elävät taustalla omaa elämäänsä eli säästösarake ei sisällä myöskään jemmatilien tasauksien myötä sijoituksiin/puskuriin menneitä hiluja.

13. kesäkuuta 2022

Ruokalista vko 24

 


Janssoninkiusaus kuuluu mulla sarjaan "en oo ikinä maistanut, mutta on varmasti pahaa". Samassa sarjassa oli kesäkeittokin, kunnes sitä ekaa kertaa tein ja maistamisen jälkeen totesin, että se on hyvää.

Mitä ruokia kohtaan sulla on/on ollut epäluuloja? Jos oot uskaltautunut maistamaan, niin onko ennakkokäsitys osoittautunut oikeaksi vai vääräksi?

5. kesäkuuta 2022

Ruokalista vko 23

 


Tulevan viikon listalta meille ennestään tuttuja ruokia on vain grillipihvit. Kasvispizzaan valikoitui täytteeksi aurinkokuivattutomaatti-herkkusieni-jalapeno-valkosipuli, kyseistä yhdistelmää ei olla vielä aiemmin testattu.

3. kesäkuuta 2022

Kesäkuun budjetti

 


Perusjutut on koitettu nipistää 1 500 euroon. Vapaa-ajan runsas budjetti on 1/3 kesää varten säästetyistä rahoista. Heinä- ja elokuulle on siis luvassa samanlainen potti humputteluun.

Asumisen tililtä menee maksuun tässä kuussa sähkö- ja vakuutuslaskut. Lisäksi tililtä napataan ennakkoon säästetyt rahat uuteen pyykkikoneeseen. Edellinen kone levisi pari päivää sitten palveltuaan uskollisesti 14 vuotta. Piha- ja puutarhajemmasta menee rahaa kesäkukkiin ja varmaan muutamaan perennaan myös.

Samanmoinen riisuttu perusbudjetti on näillä näkymin voimassa koko kesän. Tulot ovat normaalia pienemmät, sillä isännän tarvii olla pois palkkatöistä useampia päiviä peltotöiden vuoksi. On meillä toki suunnitelmissa pitää kesäkuun lopussa 4 päivää lomaa ja toinen mokoma hääpäivän viettoa varten elokuussa.

Vähän kyllä hirvittää vaihteeksi näin tiukka budjetti, mutta minkäs teet, kun ei tuloja viime kuussa saatu enempää raavittua kasaan. Erityisesti huolettaa piisaako 300e tankkiin näillä dieselin hinnoilla. Yksi tän vuoden tavoitteista oli elää 2 500 euron perusbudjetilla kuukaudesta toiseen, vaan sehän kosahti jo viime kuussa. Sentään ekat neljä kuukautta onnistu.

Suurin ongelma kesän niukemmassa rahamäärässä on kuitenkin se, että jemmatileille ei riitä rahaa. Asumisen tililtä lähtee rahaa tasaiseen tahtiin. Sähkölaskujen lisäksi kesän aikana maksuun menee myös oman talon ja pihasaunan osuus kiinteistöverosta. Autotili hupenee lähes tyhjäksi, kunhan autovero kilahtaa verkkopankkiin. Joulusäästöjä pitäisi alkaa kerryttää kesäkuussa, 50e/kk oli tarkoitus pistää sivuun. Saas nähdä ehdinkö kiriä edes joulujemman syksyllä ajantasalle. Veronpalautuksien varaan kun nojaa aika vahvasti sekä tän vuoden puskuritavoite (2 500e) että velkojen lyhennys vanhemmille (5 000e).


Ruoan kotimaisuus joulukuu

Joulukuun 2022 prosentti kalpenee vuoden takaiseen verrattuna hieman, sillä joulukuun 2021 kotimaisuusprosentti oli 74. Vuoden 2021 ostot nä...